Η αποκαλυπτική εξομολόγηση στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Periodista

Όλα είχαν τελειώσει, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Η Νέα Δημοκρατία, αφού πρώτα παρασύρθηκε από το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και αφού οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχαν προετοιμάσει σωστά την ηγεσία του κόμματος, ούτε είχαν προβλέψει την κίνηση ματ της κυβέρνησης, αποχώρησε από τη Βουλή των Ελλήνων, τη στιγμή που η κυβέρνηση έφερνε την σχετική με τις offshore τροπολογία. 

“Ήττα”, “διασυρμός”, “αυτογελοιοποίηση”, “γελοιοποίηση”, “διασυρμός”, “εξευτελισμός”, “αυτοεξευτελισμός”, “ανικανότητα’, είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τη στάση και την κατάσταση της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα στελέχη του οποίου είναι… φορτωμένα με μετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού – με πρώτο και καλύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη συνέχεια την αποκάλυψε πρώτο το Periodista.gr. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έβαλε με θεούς και δαίμονες, με τον Θέμο Αναστασιάδη και με τους στενούς του συνεργάτες ζητώντας εκνευρισμένος εξηγήσεις και ευθύνες. 

Ένας από αυτούς ήταν “σκασμένος” και αποφάσισε να αποσυμπιεστεί. Πως; Μιλώντας σε άνθρωπό μας. Χωρίς περιστροφές. Από κοντά. Όχι τηλεφωνικά.

“Κοίταξε να δεις, ο Κυριάκος έχει σοβαρό πρόβλημα. Πρόβλημα περίπου… υπαρξιακό”.

– Τι θες να πεις;

“Δεν μπορεί το παιδί. Και δεν είναι απελευθερωμένος. Θέλει να αποδείξει ότι δεν έφτασε στην ηγεσία λόγω του ονόματος, λόγω του πατέρα του ρε παιδί μου…”.

-Και πως είναι τώρα;

“Χάλια, πως να είναι. Δεν ξέρω αν πήρε και τον πατέρα του τηλέφωνο ή μίλησε με την Ντόρα. Να ξέρεις και κάτι. Ενοχλήθηκε πολύ από τη φωτογραφία που τον εμφάνιζε να κάθεται σαν παραπαίδι δίπλα στην Ντόρα που εκείνη καθόταν απέναντι από τη Μέρκελ. Τώρα, που έγινε η συνάντηση”.

-Ξέρει ότι τον αμφισβητούν ήδη…

“Φυσικά το ξέρει. Στην πραγματικότητα ούτε τον Άδωνι θέλει, που τον έβαλε για αντιπρόεδρο. Δεν του ταιριάζει ρε παιδί μου. Εκείνος είναι ακροδεξιός, ο Κυριάκος είναι φιλελεύθερος. Θέλει το κέντρο. Αλλά στον Άδωνι έχει υποχρέωση. Τον στήριξε για την εκλογή. Φοβάται και τον Σαμαρά. Τον χτυπούν και οι σαμαρικοί, τον Σαμαρά δεν πολυεμπιστεύεται, τον συμβουλεύουν και κάποιοι, μάλλον της Ντόρας, να χτυπήσει τους καραμανλικούς, δεν ελέγχει και το κόμμα. Να σου πως και κάτι. Φοβάται ότι αν γίνουν εκλογές και βγει πρώτος δεν θα έχει με ποιον θα συνεργαστεί. Και πρώτος να είναι δεν θα έχει υψηλά ποσοστά. Και δεν ξέρουμε τι θα κάνουν και οι άλλοι. Να, το Ποτάμι που το θεωρεί δικό του, μάλλον θα μείνει εκτός βουλής.”

-Και η Ντόρα τη λέει; 

“Τον πριονίζει κανονικά. Αυτή νοιάζεται για τον εαυτό της πρώτα. Ίσως και να σκέφτεται πως ο Κώστας, ο γιος της θα γίνει πρόεδρος της ΝΔ, αφού πρώτα γίνει δήμαρχος στην Αθήνα. Τον έχει πάρει από το χεράκι μωρέ τον Κυριάκο…(γέλια). Για να του δείξει. Δεν μπορεί το παιδί. Μα είναι δυνατόν να εμφανίζεται με τον Αρκά κάθε τρεις και λίγο στη Βουλή; Τώρα μεταξύ μας, κι εγώ τον αγαπάω τον Κυριάκο να ξέρεις, του πήρε τα σώβρακα ο Τσίπρας, όλες τις φορές. Άσε, τι να λέμε. Κι έχουμε κι όλα τα μίντια με το μέρος μας να φανταστείς. Η επικοινωνία μας είναι… άστα να πάνε”. Άσε που κάθε τρεις και υπενθυμίζουν και παλιές ή νέες υποθέσεις, μία η Siemens, μία η Μαρέβα, μία ο Χριστοφοράκος, μία η Samsung, μία το ένα, μία το άλλο… Κι εμείς έχουμε κάτι μουρούτηδες, τώρα, που κάνουν ζημιά. Κατάλαβες τι θέλεις να σου πω…

-Έτσι λένε ότι η Ντόρα τον υπονομεύει…

“Αν τον υπονομεύει; Θυμάσαι όταν ο Σαμαράς είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη διαδοχή. Ε, έγινε χαμός. ΄Σκοτώθηκαν΄ ο Κυριάκος και η Ντόρα. ‘Εγώ θα πάω για την ηγεσία’ έλεγε ο ένας,΄Όχι, εγώ΄έλεγε η άλλη. Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης, ο γέρος πήγε στο νοσοκομείο. 

-Δηλαδή, πως σκέφτεται να τα…

“Ρε φίλε, είναι δυνατόν να παίζουμε φουλ ΔΝΤ, να μην λέμε μια κουβέντα για τους καναλάρχες, να τους φωνάζουμε για τις offshore, εκείνοι (εννοεί την κυβέρνηση) να έρχονται και εμείς να φεύγουμε. Καλά κάνουν και μας λένε ρόμπες… Αφού μας πηγαίνουν συνέχεια στο γήπεδό τους και χάνουμε. Και να το θυμηθείς. Ο Κυριάκος θα χάσει τις εκλογές και θα φύγει ως ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος της ΝΔ, αν δεν αλλάξει μυαλά. Είναι δυνατόν να θες να τελειώσεις τους καραμανλικούς μέσα στη ΝΔ; Είναι δυνατόν να διαλύεις την ΟΝΝΕΔ επειδή δεν μπορείς να την ελέγξεις. Για τη ΝΔ μιλάμε όχι για…”

-Πως σκέφτεται να διαχειριστεί την κατάσταση

“Επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση θα πάρει ο διάολος όποιον είναι. Θα πέσουν κεφάλια στη ΝΔ. Αλλά είναι άψητος ο Κυριάκος. Θα τον ξεφλουδίσουν σαν αυγουλάκι αν δεν σοβαρευτεί. 

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε και πολλά άλλα. Εμείς, προς το παρόν θα αρκεστούμε σε αυτά. Τα συμπεράσματα εναπόκεινται στην κρίση του κοινού. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ