Focus: Ακυρώσεις στον ελληνικό τουρισμό λόγω μέτρων

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του «ο τουρισμός είναι ο πιος σημαντικός κλάδος της οικονομίας για την Ισπανία και την Ελλάδα. Εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν ο δείκτης μεταδοτικότητας αυξάνεται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Αποτέλεσμα: κρατήσεις ακυρώνονται, ενώ κάποιοι τουρίστες επισπεύδουν την επιστροφή τους». Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «ιδιαίτερα στη Μαγιόρκα, το αγαπημένο νησί των Γερμανών, οι κρατήσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως προκύπτει από δειγματοληπτική έρευνα του Focus σε ταξιδιωτικά γραφεία του Μονάχου, της Κολωνίας και της Φρανκφούρτης». Σημειώνει μάλιστα ότι και ο ισπανικός σύνδεσμος τουριστικών επιχειρήσεων Exceltur κάνει λόγο για μείωση κρατήσεων κατά 20%.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει το δημοσίευμα, «στη Μύκονο, το νησί με την έντονη νυχτερινή ζωή, πολλοί τουρίστες επισπεύδουν την επιστροφή τους. Έλληνες επιχειρηματίες και event manager επιβεβαιώνουν σχετικά δημοσιεύματα, μιλώντας στο Focus Online. Προ ημερών η ελληνική κυβέρνηση είχε επιβάλει αυστηρή νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη μία το πρωί, ενώ παράλληλα απαγόρευσε τον χορό σε κλαμπ και εστιατόρια. Τα μέτρα ισχύουν κατ’ αρχήν για μία εβδομάδα, αλλά οι επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν ότι θα παραταθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Κάποιοι αναζητούν εναλλακτική λύση σε γειτονικά νησιά με πρώτη επιλογή τη Σαντορίνη. Αλλά και εδώ μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου. Για Κρήτη, Σαντορίνη, Νάξο, Μήλο, Ίο και Πάρο ο ΕΟΔΥ έχει προτείνει παρόμοια μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη».

«Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία στην κορυφή»

Για την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών σε εποχές πανδημίας η εφημερίδα Die Welt παρατηρεί: «Αν και εφόσον κάνουν διακοπές, πολλοί παραμένουν εντός συνόρων. Σύμφωνα με στοιχεία της Hometogo, ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ενοικίαση εξοχικών καταλυμάτων, οι μισές αναζητήσεις αφορούν τη Γερμανία. Ακολουθούν Κροατία και Ιταλία. Αυτό επιβεβαιώνεται σε δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Civey, σύμφωνα με την οποία το 80% των ταξιδιωτών προτιμούν να πάνε διακοπές με το δικό τους αυτοκίνητο. Στη δεύτερη και τρίτη θέση των προτιμήσεων, αντιστοίχως, είναι το αεροπλάνο και το τρένο. Από όσους κλείνουν αεροπορικό εισιτήριο, ο ένας στους τρεις φέρεται διατεθειμένος να καταβάλει αποζημίωση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί. Είναι λοιπόν και η προστασία του κλίματος ένας παράγοντας που επηρεάζει την ταξιδιωτική συμπεριφορά».

«Πιο καθοριστικός παράγοντας από την προστασία του κλίματος», συνεχίζει η εφημερίδα του Βερολίνου, «είναι όμως η πανδημία του κορωνοϊού. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδοθούν νέες ταξιδιωτικές οδηγίες, που θα προβλέπουν υποχρεωτική καραντίνα. Για όσους προτιμούν το εξωτερικό, παρ’ ‘όλη την αβεβαιότητα που επικρατεί, κύριοι προορισμοί για φέτος είναι η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.