Διεθνής ΣΑΛΟΣ και διασυρμός Μητσοτάκη στις ΗΠΑ μπροστά στις κάμερες: «Καλοί οι παλιοί ολιγάρχες στην Ελλάδα» (vid)

Διεθνής σάλος και παγκόσμιος διασυρμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δεν δίστασε να δυσφημήσει τη χώρα στις ΗΠΑ, ώστε να υπερασπιστεί τους καλούς του φίλους και συγγενείς παλιούς ολιγάρχες στην Ελλάδα.

Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα ο Μητσοτάκης δήλωσε «ασυμβίβαστος» σε μια «μετασοβιετική δημοκρατία» με νέους ολιγάρχες που είναι πιο… κακοί από τους παλιούς.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Center Strategic and International Studies (CSIS) μια από τις σημαντικές δεξαμενές σκέψης (think tank) των ΗΠΑ, είπε:

«Εδώ και καιρό μιλάμε για μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση και οι οποίοι είναι χειρότεροι από τους παλιούς ολιγάρχες που είχαμε. Διότι είχαμε και στο παρελθόν ολιγάρχες. Όταν μιλούσαμε για αυτά τα ζητήματα δεν έδινε κανείς σημασία. Έχω ξεκαθαρίσει απολύτως τη θέση μου: Μόνο ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς και δεν θα με εκφοβίσει κανείς. Αλλά χρειάστηκε να εισβάλλει κάποιος σε γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να γίνει και αυτό αντιληπτό. Αυτές οι σκηνές είναι ντροπή για τη χώρα, δεν είμαστε μια μετασοβιετική δημοκρατία. Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω και αυτό είναι πιο σημαντικό από την οικονομία ότι οι θεσμοί στη Ελλάδα δεν θα καταρρεύσουν».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ