Δεν άντεξε και παραιτήθηκε από υπάλληλος του Κουρτάκη – Διαβάστε τη… συγκινητική επιστολή

Ο δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής του περιοδικού Unfollow, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος ανακοίνωσε πως διακόπτει τη συνεργασία του με τον όμιλο Παραπολιτικά, αφού δεν άντεξε τον διασυρμό και την απαξίωση. Υπάλληλο του Μαρινάκη τον ανέβαζαν, υπάλληλο του Κουρτάκη τον κατέβαζαν. Πως να το αντέξει αυτό ένας υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και πρώην στενός συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Άργησε, αλλά κατάλαβε πως εκεί που πήγε να τρουπώσει δεν μπορούσε να κάνει τη… δημοσιογραφία, όπως την αντιλαμβανόταν. Δεν άντεξε δηλαδή να υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και της ΝΔ. Εδώ που τα λέμε δεν ήθελε και πολύ μυαλό για να καταλάβει από την αρχή κάποιος τι είδους δημοσιογραφία θα του επιβαλλόταν να κάνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά, έστω κι αν στο τέλος οι Σουλτάνοι… κλωτσάνε τους υποτακτικούς. 

«Θέλω να κάνω δημοσιογραφία με τον τρόπο που εγώ καταλαβαίνω και να εξερευνήσω τις συνέπειες αυτής της απόφασης ως το τέλος», αναφέρει στην επιστολή μέσω της οποίας εξηγεί την απόφασή του και συμπληρώνει:

«Αυτή μου η απόφαση δεν αποτελεί μομφή για κανέναν, έχει να κάνει αποκλειστικά με μια προσωπική διεκδίκηση και το σημείο στο οποίο βρίσκομαι αυτή τη στιγμή».

Αναλυτικά η επιστολή του:

Από σήμερα διακόπτω τη συνεργασία μου με τα μέσα του ομίλου Παραπολιτικά. Δεν θα γράφω άρθρα στην εφημερίδα, δεν θα διευθύνω την ιστοσελίδα και δεν θα συμμετέχω στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Παρότι η συνεργασία που είχα με τους ανθρώπους του ομίλου ήταν πολύ καλή, άλλωστε και καλοί δημοσιογράφοι είναι και καλοί συνεργάτες, νιώθω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο.

Καταρχάς γιατί νιώθω ότι ακόμη και ένας εργασιομανής όπως εγώ δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Ετοιμάζω κάτι καινούριο αυτό τον καιρό, για το οποίο θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πολύ σύντομα, και αυτό απαιτεί την πλήρη προσήλωσή μου. Όποιος δεν επιλέγει πού θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του κινδυνεύει είτε να καταρρεύσει από την κούραση, είτε να μπει στη συνήθεια να «ξεπετάει» πράγματα. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: κακή δημοσιογραφία.

Όμως, είναι και κάτι πιο βαθύ που με ωθεί σε αυτή την απόφαση. Είμαι πια σε ένα σημείο που δεν θέλω απλώς να είμαι «καλός επαγγελματίας» και να κάνω «καλά τη δουλειά μου». Και, κακά τα ψέματα, η δουλειά στους μεγάλους μιντιακούς ομίλους σού δίνει μεγάλες δυνατότητες αλλά σου βάζει και περιορισμούς. Ακόμη και εάν δε σου επιβάλλει «δεσμεύσεις» (και στα Παραπολιτικά ποτέ δεν αισθάνθηκα «δεσμευμένος») πάντα υπάρχουν και γραμμές που δεν μπορείς να ξεπεράσεις.

Όμως, αυτή τη στιγμή, έχω την ανάγκη να ακολουθήσω την… ξεροκεφαλιά μου όπου με οδηγεί. Θέλω να κάνω δημοσιογραφία με τον τρόπο που εγώ καταλαβαίνω και να εξερευνήσω τις συνέπειες αυτής της απόφασης ως το τέλος. Αυτή μου η απόφαση δεν αποτελεί μομφή για κανέναν, έχει να κάνει αποκλειστικά με μια προσωπική διεκδίκηση και το σημείο στο οποίο βρίσκομαι αυτή τη στιγμή.

Πάμε για άλλα λοιπόν! Καλή συνέχεια στους ανθρώπους των Παραπολιτικών, τους ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία που είχαμε, και καλή δύναμη σε όλους μας.

Υ.Γ: Τα ένθετα «Report» και «Propaganda» δεν θα συνεχίσουν την έκδοση τους στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Δημοσιογράφος, εκδότης – διευθυντής περιοδικού UNFOLLOW

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ