Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Gazprom: Η επανέναρξη του Nord Stream εξαρτάται από τη Siemens

  Η Gazprom πετάει το μπαλάκι στη Siemens για τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού παροχής φυσικού αερίου Nord Stream 1, ενώ μαίνεται ο ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη.

  Ο μεγαλύτερος αγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη δεν θα συνεχίσει τη ροή έως ότου η Siemens Energy επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε στο Reuters σήμερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Βιτάλι Μαρκέλοφ.

  Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση εφοδιασμού φυσικού αερίου στην ιστορία της, με τις τιμές της ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη και τους Γερμανούς εισαγωγείς να συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο δελτίων ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη μείωση των ροών από τη Ρωσία

  Η Gazprom δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αγωγός Nord Stream 1, ο κύριος αγωγός ανεφοδιασμού της Ευρώπης, θα παραμείνει κλειστός, καθώς μια τουρμπίνα σε σταθμό συμπίεσης είχε διαρροή λαδιού στον κινητήρα της, εκτινάσσοντας τις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου στα ύψη.

  «Θα πρέπει να ρωτήσετε τη Siemens»

  Όταν ρωτήθηκε η εταιρεία πότε ο Nord Stream 1 θα ξεκινήσει ξανά την παροχή φυσικού αερίου, ο Μαρκέλοφ είπε στο Reuters: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τη Siemens. Πρέπει πρώτα να επισκευάσουν τον εξοπλισμό».

  Η Siemens Energy, με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν κατανοεί την παρουσίαση της κατάστασης από την Gazprom.

  Είπε ότι μια διαρροή λαδιού κινητήρα δεν αποτελούσε λόγο για να παραμείνει κλειστός ο αγωγός. «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή τη νέα αναπαράσταση με βάση τις πληροφορίες που μας δόθηκαν το Σαββατοκύριακο» ανέφερε η Siemens Energy σε γραπτή δήλωση.

  «Ως εκ τούτου, μέχρι νεωτέρας η εκτίμησή μας είναι ότι το πόρισμα που μας κοινοποιήθηκε δεν αποτελεί τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας. Τέτοιες διαρροές συνήθως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου» πρόσθεσε.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ