Διασυρμός Μητσοτάκη: Η TotalEnergies αποχωρεί από τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κρήτη

Μόλις 10 ημέρες μετά τις θορυβώδεις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, με τις οποίες κήρυττε την επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε στεριά και θάλασσα, η πολυεθνική TotalEnergies ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τις δύο περιοχές έρευνας της «Δυτικής Κρήτης» και «Νοτιοδυτικής Κρήτης».

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, που συμμετείχε στην ίδια κοινοπραξία με την ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια, αναφέρει ότι «μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις περιοχές έρευνας στη “Δυτική Κρήτη” και “Νοτιοδυτική Κρήτη”, η TotalEnergies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks)».

Σημειώνει επίσης ότι έχει ενημερώσει τις αρχές και τους εταίρους της για αυτή την απόφαση.


«Η TotalEnergies παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα», προσθέτει η εταιρεία και αναφέρει ότι «η TotalEnergies συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της TotalEnergies Marketing Hellas».

Η γαλλική TotalEnergies είχε ποσοστό 40% στα θαλάσσια τεμάχια «Δυτικής Κρήτης» και «Νοτιοδυτικής Κρήτης», 40% έχει και η αμερικανική ExxonMobil (της οποίας οι προθέσεις δεν έχουν γνωστοποιηθεί και αν πρόκειται να αλλάξουν μετά την απόφαση της γαλλικής εταιρείας) και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 20%.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν επισημάνει ότι σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι εταίροι της στα συγκεκριμένα τεμάχια ερευνών για φυσικό αέριο, θα αναζητήσει άλλους εταίρους.

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ