Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο διαφθοράς της ουκρανικής ενεργειακής Burisma Holdings ο γιός του Μπάιντεν

  Μερικά πράγματα, μερικά στοιχεία είναι πράγματι διαφωτιστικά αναφορικά με το τι συμβαινει στην Ουκρανία και πρέπει όσοι δεν θα θυμούνται να τα θυμηθούν, αλλά και όσοι δεν τα γνωρίζουν επειδή δεν έχουν ασχοληθεί, να τα μάθουν.

  Το 2014 όνομα του Χάντερ Μπάιντεν, γιού του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να σχετίζεται με την εταιρεία φυσικού αερίου όταν η Ουκρανία βράζει κυριολεκτικά μετά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την αντιπολίτευση και το κίνημα του Maidan, το κίνημα των πλατειών. Την Burisma Holdings, με έδρα στη Λεμεσό, είχε ιδρύσει το 2002 ο Μίκολα Σλοτσέβσκι, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός της τελευταίας κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που ανατράπηκε από το Euromaidan.

  Εν μέσω της χαοτικής κατάστασης που ακολούθησε την ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς το 2014, η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα πεπραγμένα του υπουργού και επιχειρηματία Σλοτσέβσκι (έφυγε από τη χώρα μετά την ανατροπή Γιανουκόβιτς), ενώ τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία πάγωσαν με απόφαση των βρετανικών Αρχών (όχι στο πλαίσιο των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στα πρώην στελέχη της ανατραπείσας κυβέρνησης).

  Στο ΔΣ της εταιρείας του, όσο αυτός ήταν… φευγάτος, βρέθηκαν, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση γι’ αυτό, ο Χάντερ Μπάιντεν, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι, ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης Αλαν Απτερ και ο πρώην αξιωματούχος της CIA υπό τον Τζορτζ Μπους, ειδικευμένος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Τζότζεφ Κόφερ Μπλακ.

  Η παρουσία του Χάντερ Μπάιντεν και των προαναφερθέντων στο ΔΣ της εταιρείας αλλά και το γεγονός ότι τότε η Εισαγγελία Διαφθοράς της Ουκρανίας δεν εμφανιζόταν ιδιαίτερα συνεργάσιμη με τις βρετανικές Αρχές, που έλεγχαν τα πεπραγμένα της εταιρείας και είχαν παγώσει 23 εκατομμύρια δολάρια του Σλοτσέβσκι, είχαν προκαλέσει αντιδράσεις. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί το 2015 την Ουκρανία και είχε ζητήσει να αυξηθούν οι προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς είχε επίσης προκαλέσει κακεντρεχή σχόλια στις ΗΠΑ, ενώ αρνητικά είχε σχολιαστεί και το ότι το 2016 οι βρετανικές Αρχές ξεπάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Σλοτσέβσκι (με την αιτιολογία όμως της έλλειψης στοιχείων που δεν έδινε η Εισαγγελία Διαφθοράς).

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ