Blic: Η ουκρανική εταιρία του Antonov συνεργαζόταν με ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Η εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου γράφει ότι το ουκρανικό αεροσκάφος, που κατέπεσε δυτικά της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου, ανήκε στην εταιρεία Meridian Ltd.

Το αεροπλάνο An-12BK, το οποίο συνετρίβη, πέταξε για πρώτη φορά το 1971. Ξεκίνησε την υπηρεσία στο Meridan νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με το Flightradar24.

Η Meridian LLC ιδρύθηκε στις 11 Ιουλίου 2003 και είναι μία από τις πρώτες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες στην Ουκρανία και έλαβε διεθνές καθεστώς πιστοποίησης με την εγγραφή της στον ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), λαμβάνοντας το διακριτικό MEM. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, επικεντρώνεται στη μεταφορά εμπορευμάτων σε εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο με αεροσκάφη Antonov AN-12. Η Meridian LLC εκτελεί επί του παρόντος πτήσεις τσάρτερ φορτίου σε όλο τον κόσμο, βάσει συμβάσεων με κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Meridian συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ, για την επείγουσα μεταφορά στρατιωτικών πόρων, γράφει στον ιστότοπό της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1