ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ: Όταν οι Μητσοτάκηδες παραπέμφθηκαν για υποκλοπές (vids)

Periodista

Οι αποκαλύψεις των WikiLeaks δεν έφεραν μόνο στο φως τα βρώμικα σχέδια που απεργάζονταν ο Πολ Τομσεν και το ΔΝΤ για τον εκβιασμό της χώρας μέσω πιστωτικού γεγονότος. Οι αποκαλύψεις των WikiLeaks έφεραν στην επιφάνεια, για άλλη μια φορά, τον ραγιαδισμό της ντόπιας ελίτ και του νεοφιλελεύθερου περιθωρίου, που εδώ και χρόνια έχουν την πολιτική τους έκφραση στο όνομα της οικογένειας Μητσοτάκη, μίας οικογένειας που ζει κυριολεκτικά από τα χρήματα του ελληνικού λαού, ενώ την ίδια στιγμή τα μέλη της έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο στην κοινωνία και να εισηγούνται απολύσεις.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόλυτο παράδειγμα αναξιοκρατίας και οικογενειοκρατίας, στην περίπτωση των αποκαλύψεων για τα σχέδια πρόκλησης πιστωτικής ασφυξίας στη χώρα από το ΔΝΤ, δεν τήρησε καν τα προσχήματα. Στήριξε το ΔΝΤ και στράφηκε με τρόπο ξεδιάντροπο – ως πιστός υπηρέτης ξένων αφεντάδων – εναντίον της χώρας του. Σε αυτό το πλαίσιο ευθυγραμμίστηκε με όσους εστίασαν στο γεγονός, όχι ότι κάποιοι μεθόδευαν την καταστροφή της χώρας, αλλά ότι η συνομιλία αυτών των κάποιων, δηλαδή του Τόμσεν και της Βελκουλέσκου, υπήρξε προϊόν υποκλοπής. Αλάλαζαν τις προηγούμενες ημέρες οι νεοφιλελεύθεροι ταγοί, τα περιθωριακά αυτά γκρουπούσκουλα που η ελληνική κοινωνία τα ανέχεται ως διαχρονικά παράσιτα, και η διαπλοκή ότι την υποκλοπή πραγματοποίησαν οι ελληνικές υπηρεσίες. Το έχουμε ξαναγράψει: Ακόμη και έτσι να είναι, οι υπηρεσίες έκαναν το χρέος τους προς την πατρίδα έναντι εχθρών των εθνικών συμφερόντων.

Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει ο Μητσοτάκης και η παρέα του. Η Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή εξαπέλυε υπονοούμενα και αιχμές σχετικά με το ποιος πραγματοποίησε τις υποκλοπές. Ήταν αλλιώς μαθημένα τα τέκνα του αποστάτη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Έχουν διδαχθεί ότι οι υποκλοπές πραγματοποιούνται για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων. Έτσι γαλουχήθηκαν το βρώμικο 89 οι γόνοι του Μητσοτάκη.

Αυτά δεν γινόντουσαν επί των ημερών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία; Και ποια θα ήταν η τύχη του αποστάτη, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν μεγαλόψυχος;

Οι υποκλοπές

Ποιος λοιπόν δεν θυμάται τις υποκλοπές του Μητσοτάκη;;; Η υπόθεση Μαυρίκη ως απόνερο του “σκανδάλου Κοσκωτά”, μια υπόθεση με αντικείμενο τηλεφωνικές συνομιλίες δημοσίων προσώπων που κυριαρχούσαν μετά το 1989 δεν μπορεί και δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί. Μετά την απόφαση της Βουλής για αναστολή της δίωξης του Α. Παπανδρέου τον Μάιο του 1992, τον Απρίλιο του 1993 ο υπάλληλος του ΟΤΕ, Χρήστος Μαυρίκης, καταγγέλλει ότι διενεργούσε υποκλοπές κατ’ εντολή του στρατηγού Ν. Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Μαυρίκης , και ενώ έχει προηγηθεί η δημοσίευση στον Τύπο, εμφανίζεται με πλήθος κασετών τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών προσώπων κυρίως του ΠΑΣΟΚ -ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Παπανδρέου.Ο ίδιος ο υπάλληλος του ΟΤΕ, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις δήλωνε ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών τον διασκέδαζε , εκβιάζοντας έτσι εμμέσως αρκετά πρόσωπα, τα οποία γνώριζαν πλέον ότι παρακολουθούνταν.

Τον Μάιο του 1993 συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Χρήστου Μαυρίκη σε βάρος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Στο στόχαστρο μπαίνουν αυτή τη φορά ο τότε πρωθυπουργός και η κόρη του, Ντόρα Μπακογιάννη. Τον Ιούλιο του 1993, δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι συνομιλίες παρακολουθούνταν, υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά και το πόρισμα των ανακριτών δημοσιεύεται τον Δεκέμβριο του 1993, ενώ η Ν.Δ. έχει ήδη απολέσει την εξουσία. Τον Ιανουάριο του 1994 οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη παραπέμπονται σε προανακριτική επιτροπή. Μετά το πόρισμα της προανακριτικής ακολούθησαν οι παραπομπές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Στις 16 Ιουνίου 1994, η Βουλή παρέπεμψε ως «υποκλοπέα» μόνο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, χωρίς τους πιθανούς συνενόχους του για πέντε αδικήματα με 164 υπέρ, 6 κατά και 5 «παρών», αλλά με απόντες τους βουλευτές της Ν.Δ. Τον Νοέμβριο του 1994, το δικαστήριο παραπέμπει τα μη πολιτικά πρόσωπα και στις 16 Ιανουαρίου 1995, ο Α. Παπανδρέου ζητεί από τη Βουλή την αναστολή των ποινικών διώξεων. Ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μ. Εβερτ ζητά να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να μη δοθεί η εντύπωση του συμψηφισμού. Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας οδηγούν στην αναστολή των διώξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ