ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Το μεγάλο πάρτι των κολλητών του Μητσοτάκη στην Τράπεζα Αττικής

Της Αίθρας Χόφμαν

Πριν από λίγες μόνο ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, δήλωσε με στόμφο πως η Τράπεζα Αττικής είναι μία πολύ πονεμένη ιστορία και πως σκιές και ερωτηματικά πάνω στο τραπεζικό μας σύστημα δεν μπορούν να υπάρχουν. Είπε δε, χωρίς ίχνος ντροπής, πως «είναι αδιανόητο να υπάρχουν υπονοούμενα, ότι μια Τράπεζα, η οποία μπορεί να έχει μια διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια».

Κοινώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως ως πρόεδρος της ΝΔ κούνησε το δάχτυλο για τη διαφάνεια στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Ποιος; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του θαλασσοδανείου της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον κάνει πως δεν θυμάται τι συνέβαινε στην Τράπεζα Αττικής προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

-Δεν θυμάται πως στην Τράπεζα Αττικής διετέλεσε πρόεδρος ο Τρύφωνας Κολλίντζας. Ο γνωστός. Αυτός που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τη ΝΔ. Αυτός που ήταν ειδικός σύμβουλος επί των οικονομικών στη ΝΔ και σχεδίασε το οικονομικό πρόγραμμά της το 2000. Ένας εκ των συντακτών του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ το 2004.

Αυτός που μεταπήδησε από τη ΝΔ στο κόμμα που ίδρυσε η αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, τη Δημοκρατική Συμμαχία. Αυτός που επί της θητείας του στην Τράπεζα Αττικής ενέκρινε το μεγάλο δάνειο προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη χωρίς να δικαιολογούνται τα ποσά. Αυτός που συνελήφθη και μπήκε φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

-Δεν θυμάται πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν λάβει εξώδικες επιστολές για τα δάνεια των δύο κομμάτων, ύψους €13 εκατομμυρίων, που δεν εξυπηρετούνται και φυσικά δεν έχουν καλύμματα.

-Δεν θυμάται πως κατά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση η Τράπεζα Αττικής είχε δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο 140%, όταν στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες ο δείκτης αυτός έφτανε περί το 110%. Αξιοσημείωτο είναι πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν στο 57%, στα οποία συμπεριλαμβάνονται βεβαίως και αυτά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και θα ήταν φαιδρό κάποιος να υποστηρίξει πως αυτό το 57% δημιουργήθηκε το τελευταίο έτος.

-Δεν θυμάται (ας ρωτήσει τους φίλους του στο ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συγκυβέρνησε) πως στην Τράπεζα Αττικής έχει διατελέσει Πρόεδρος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της Φθιώτιδας που είχε διορίσει οικογένειες ολόκληρες από τα εδάφη όπου πολιτευόταν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ας μην κουνάει το δάχτυλο λοιπόν. Και ελπίζουμε να προέβη σε αυτές τις φανφάρες από την ΔΕΘ γιατι δεν θυμάται. Γιατι αν θυμάται, τότε θα πρέπει να υποθέσουμε πως απλά ψεύδεται.

Κυριάκο, ο θυμόσοφος λαός λέει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Και αν όσα μαθαίνεις τελευταία σε κάνουν να πιστεύεις όπως είπες πως η Τράπεζα Αττικής είναι στο επίκεντρο συναλλαγών που πρέπει να ελεγχθούν, θα συμφωνήσουμε με μία μόνο ένσταση. Όχι τελευταία. Τελευταία τα δάνεια που έχουν δοθεί εξυπηρετούνται και έχουν και εξασφαλίσεις. Παλαιότερα Κυριάκο. Παλαιότερα, όταν εσείς ως ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσατε την χώρα και μοιράζατε τις καταθέσεις του λαού με θαλασσοδάνεια στα κόμματά σας, στους μιντιάρχες που τόσα χρόνια προπαγανδίζουν υπέρ σας και σε άλλους υμέτερους φίλους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ