ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοι και γιατί ψάχνουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του Ιβάν Σαββίδη

Periodista

Ανελέητο κυνηγητό σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έχει εξαπολύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ντόπιο κατεστημένο που έχει επίσυης έχει συνασπιστεί απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο άρρωστο πεδίο των ΜΜΕ και να συντρίψει τη διαπλοκή.

Από την επομένη της τροπολογίας Δημητριάδη και της κατάκτησης του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει ανηλεής πόλεμος σε βάρος του ομογενούς επιχειρηματία, πόλεμος ο οποίος κλιμακώνεται με ευθείες επιθέσεις, αλλά και παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο και πίσω από κλειστές πόρτες.

Η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ, με όποιο τίμημα, και η εξοντωτική, εκδικητική τιμωρία σε βάρος του ΠΑΟΚ για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ δείχνει ότι κεντρική κατεύθυνση του κατεστημένου είναι να βάλει εμπόδια στην ανάπτυξη των συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Μπαλαντέρ σε αυτή την υπόθεση είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνδέεται στενά, φιλικά τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με τον Γιάννη Αλαφούζο. Οι δύο επιχειρηματίες, εξάλλου, έχουν κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη. Αν δεν είναι αυτό διαπλοκή, τότε τι ορίζουμε ως διαπλοκή; Το κατεστημένο, ωστόσο, σιωπά απέναντι στις αμαρτίες της οικογένειας Μητσοτάκη στα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται καθημερινά και έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Εξάντλησε την επιθετική ρητορική του στη διαπίστωση ότι δήθεν “νέα διαπλοκή” είναι οι δήθεν σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με την κυβέρνηση, επειδή ο πρώτος εκδηλώθηκε θετικά για τον Αλέξη Τσίπρα και αρνητικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό αποτέλεσε πρώτης τάξης αφορμή για το ξέσπασμα πολέμου άνευ προηγουμένου, με πρωτοφανείς ανακοινώσεις σε βάρος του επιχειρηματία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι δεμένο στο άρμα συγκεκριμένων συμφερόντων. Όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν τη “διαπλοκή” στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη και εκείνοι που κλείνουν τα μάτια επί δεκαετίες στα αίσχη της κάθε παράγκας στο ποδόσφαιρο βάφτισαν “χαλίφη” τον ΠΑΟΚ. Στην περίπτωση της εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ, η Νέα Δημοκρατία σιωπά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός γνωρίζει το γιατί. Διότι της Νέας Δημοκρατίας ηγείται ο αρχιδιεαπλεκόμενος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος ήθελε το ιστορικό συγκρότημα να καταλήξει στα χέρια του εφοπλιστή. Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είχε πει σε ιδιωτικές συζητήσεις “Καλύτερα να κλείσει ο ΔΟΛ, παρά να καταλήξει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη”.

Τις τελευταίες ώρες μαθαίνουμε αυτό: Οι νταβατζήδες και το υπαλληλικό τους προσωπικό αναζητούν στοιχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη. Το σχέδιο, εφόσον προκύψει κάτι, προβλέπει την απόπειρα σύνδεσης των όποιων στοιχείων – αν αυτά βέβαια προκύψουν – με την κυβέρνηση και συγκεκριμένους κυβερνητικούς παράγοντες. Έτσι η διαπλοκή σχεδιάζει να “δέσει το γλυκό” της “νέα Κοσκωτιάδας” που επιχειρεί να στήσει για να ανατρέψει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η διαπλοκή έχει αμολήσει τα κυνηγόσκυλά της σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κύπρο και εκείνα ψάχνουν την… είδηση.

Ήδη διάφορα τσιράκια του συστήματος, δήθεν “ρεπόρτερς” που ξεπουλιούνται για πενταροδεκάρες, κάποιοι γνωστοί “αλογομούρηδες” για τους οποίους λέγονται πολλά στην πιάτσα εξαπολύουν προειδοποιητικές βολές με αποδέκτες τόσο την πλευρά Σαββίδη, όσο και την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Ο Ιβάν Σαββίδης σίγουρα έχει λάβει τα μέτρα του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ