ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι γενναίες ενισχύσεις που έλαβαν οι «οπλαρχηγοί» των αγροτικών μπλόκων – Δείτε τα πρόσωπα και τα χρηματικά ποσά (vids)

Αρχές του Φλεβάρη του 2017. Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αύξηση της φορολογίας και στις νέες ασφαλιστικές εισφορές. Οι εκπρόσωποί τους σε όλη τη χώρα δηλώνουν αποφασισμένοι να ενισχύσουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκαλώντας παράλυση στη χώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει ο αρμόδιος υπουργός. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, με τις πιέσεις από τους ακραίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από το ντόπιο πιστό υπαλληλικό προσωπικό του Σόιμπλε να αυξάνονται. Επιζητούν κάποιοι, ντε και καλά, την αποσταθεροποίηση; Και αν ναι; Ποιοι; Υπάρχουν γαλάζιοι και πράσινοι αγροτοσυνδικλιστές που έχουν στήσει ένα “θέατρο” υποκρισίας;

Πίσω από τον “χορό των μπλόκων” στη Θεσσαλία, στον Προμαχώνα, στα Μάλγαρα, στον Έβρο υπάρχει μία πραγματικότητα που ίσως ο μεγαλύτερος όγκος των ίδιων των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αγνοεί.

Αγρότες δύο ταχυτήτων και δύο κατηγοριών; Έτσι φαίνεται.

Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα είναι αδιάσειστα και πρέπει να προβληματίσουν πρώτα και κύρια τον αγροτικό κόσμο, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δίνει αγνό αγώνα για να περιορίσει τις πιέσεις που δημιουργεί η κρίση στον ίδιο.

Εντύπωση λοιπόν προκαλούν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή μας και έχουν να κάνουν με τις αγροτικές ενισχύσεις. Οι “οπλαρχηγοί” αγροτοπατέρες που πρωτοστατούν στον αγώνα κατά της κυβέρνησης έχουν σπάσει τα ρεκόρ στην είσπραξη αγροτικών ενισχύσεων. Και μιλάμε μόνο για το έτος 2016, που μόλις έφυγε.

Έτσι: Ο Κώστας Αλεξανδρής στον Έβρο, πήρε το 2016 110.300 ευρώ ενισχύσεις. Ο “γαλάζιος” Κώστας Ανεστίδης, στα Μάλγαρα, πήρε 77.700 ευρώ. Ο Ευθύμης Φωτεινός, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη πήρε 74.300 ευρώ και ο Παύλος Αραμπατζής στον Προμαχώνα 61.800 ευρώ.

Σήμερα τα πρόσωπα αυτά πρωτοστατούν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ίσως επειδή αισθάνονται θιγμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης που έχει δώσει τιτάνιο αγώνα, σε ένα δυσχερές ευρωπαϊκό περιβάλλον να προασπίσει τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου.

Τα εν λόγω πρόσωπα, στα οποία αντιστοιχούν τα ποσά των αγροτικών ενισχύσεω, που παρουσιάσαμε πιο πάνω εκτός από την είσπραξη των χρημάτων είχαν προλάβει να ξετυλίξουν, σε παλαιότερες κινητοποιήσεις, και το τηλεοπτικό τους…

Δείτε για παράδειγμα τον “γαλάζιο” Κώστα Ανεστίδη που σε παλαιότερα μπλόκα είχε αναδειχθεί σε τηλεστάρ, να κάνει χιούμορ στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel. Ή δείτε τον Κώστα Αλεξανδρή του Έβρου και των 110.000 ευρώ να δηλώνει έξαλλος από την πολιτική της κυβέρνησης. Ή τον Παύλο Αραμπατζή των 61.800 ευρώ, αγροτικών ενισχύσεων να δίνει τον αγωνιστικό παλμό.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθούν

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ