ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μετά τον πανικό ο Μητσοτάκης προτείνει στον Στρατηγό Φράγκο την πρώτη θέση στο Επικρατείας της ΝΔ

Periodista

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό πριν από μία εβδομάδα δεν προκάλεσε ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση, όσο στη Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου η αμηχανία που προκάλεσε το συλλαλητήριο και η συμμετοχή όλων των βουλευτών και στελεχών της Βορείου Ελλάδος της ΝΔ σε αυτό είχε άμεση επίδραση στην στάση που τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του θέματος της επίλυσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται τις θέσεις του ίδιου του κόμματος, αρνείται την εθνική γραμμή, αρνείται τις θέσεις του αείμνηστου πατέρα του, αρνείται τις θέσεις της αδερφής του που είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, και όλα αυτά για να χαϊδέψει τα αυτιά της ακροδεξιάς που αντιμετωπίζει ως πελατεία για να ικανοποιήσει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός.

Η δε παρουσία του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου στο συλλαλητήριο, η ομιλία του και η αποδοχή που είχε ο ίδιος από τον κόσμο, η αποθέωσή του αλλά και το ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό ώστε να ηγηθεί κόμματος προκάλεσαν πανικό στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ πως αν ο Στρατηγός Φράγκος ηγηθεί πολιτικού φορέα, τότε η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την προοπτική της διάσπασης και της συρρίκνωσης των εκλογικών της ποσοστών, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι υψηλά. Άλλωστε ο βασικός όγκος εκείνων οι οποίοι βρέθηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εκλογικής βάσης του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στη Μακεδονία.

Μετρήσεις που έχουν έλθει σε γνώση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν πως ένα κόμμα του Στρατηγού Φράγκου θα μπορούσε να αποσπάσει ακόμη και διψήφιο ποσοστό ψήφων αν κατέβαινε στις εκλογές. Ως κύρια δεξαμενή ψήφων εντοπίζεται εκείνη της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας. Με λίγα λόγια η δημιουργία ενός κόμματος από τον Στρατηγό Φράγκο θα κάλυπτε το κενό στα δεξιά του πολιτικού συστήματος και θα προκαλούσε αιμορραγία ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές και κατόπιν συζητήσεων που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεργάτες του, προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση του να προτείνει στον Στρατηγό Φράγκο ακόμη και την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανής: Να αποτρέψει τη διάσπαση της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και τη συρρίκνωσή της, να περιχαρακώσει τον χώρο στα πολύ δεξιά του κόμματός του και να διατηρήσει τη συνοχή σε αυτό.

Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, ο Στρατηγός Φράγκος, ο οποίος είτε συμφωνεί κάποιος μαζί του, είτε διαφωνεί, είναι σοβαρός άνθρωπος και δέχεται εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες και φίλους να μην χρωματίσει τη διαδρομή του πολιτικά και φυσικά να μην ταυτιστεί με τη Νέα Δημοκρατία (Δεν το έχει κάνει εξάλλου ποτέ μέχρι σήμερα), δεν φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να παίξει το πολιτικό παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός πως προσπαθούν να τον… πλευρίσουν διάφοροι άνθρωποι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την επιρροή που ασκεί σε μία μάζα του ελληνικού λαού. Όπως μαθαίνουμε ο Στρατηγός Φράγκος έχει κλείσει τα αυτιά του, ότι είναι να πει θα το πει ο ίδιος και αν αποφασίσει να εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα θα πράξει κάτι τέτοιο με τον τρόπο που έχει περιγράψει σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση.

Πέραν αυτών, η αντίληψη που έχει ο ίδιος για τα εθνικά θέματα απέχει πάρα πολύ από εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ο νοών, νοείτω.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...