Αποκάλυψη τώρα: «Αγιογράφος» της Χρυσής Αυγής και του Μιχαλολιάκου ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος που θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ (pics)

Periodista

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 17 (μέχρι στιγμής) δημοσιογράφοι θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Για την ακρίβεια πρόκειται για ζηλωτές της ΝΔ, που παρίσταναν τους δημοσιογράφους αλαλάζοντας επί τέσσερα χρόνια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς και της κοινωνίας. 

Ανάμεσα σε αυτά τα 17 όνόματα βρίσκεται και εκείνο του Δημήτρη Μαρκόπουλου, διευθυντικού στελέχους της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, που έγινε ευρύτερα γνωστό από το αντιΣΥΡΙΖΑ μένος του και από απόψεις που περισσότερο θυμίζουν ακροδεξιά και όχι κεντροδεξιά και… μεσαίο χώρο. 

Η έρευνα που κάναμε μας έλυσε τις απορίες. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος γίνεται ακόμη ένα κομμάτι του παζλ που συνθέτει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο δημοσιογράφος του “Πρώτου Θέματος” δεν είναι απλά ένας φορέας σκληρών δεξιών απόψεων, αλλά έχει… διαπρέψει στο παρελθόν ως θερμός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και προσωπικός “αγιογράφος” του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ήταν (ή είναι) τέτοια η λατρεία του Μαρκόπουλου προς το πρόσωπο του Νίκου Μιχαλολιάκου που το 2013 αποκαλούσε τον αρχηγό του ναζιστικού μορφώματος “πρόσωπο της χρονιάς” και το άρθρο του αναδημοσιευόταν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι το μοναδικό βέβαια.

Διαβάστε τι έγραφε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στην προσπάθειά του να λανσάρει ως… πρόσωπο της χρονιάς τον Νίκο Μιχαλολιάκο: Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ευφυώς κατανόησε πως στην περίοδο της τρικυμίας δεν πας με το ρεύμα που σε οδηγεί στο χάος, αλλά κόντρα σε αυτό. Επίσης κατανόησε την κούραση των Ελλήνων από τις αριστερές κορώνες που όμως έμεναν στα λόγια και τη θεωρία. Γιατί στην πράξη, το αριστερό ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλά στελέχη της αριστεράς παρέκλιναν της ιδεολογίας τους και έβαλαν για τα καλά το δάχτυλο στο μέλι. «Μπορεί αυτά τα χέρια να χαιρετούν φασιστικά, όμως δεν έκλεψαν» είπε ο Μιχαλολιάκος και αντί να καταδικαστεί ως φασίστας κι επικίνδυνος έγινε σλόγκαν. Γιατί πολύ απλά η περίοδος της χούντας έχει ξεχαστεί και αφορά πολίτες άνω των 60 ετών ή όσους ασχολούνται με την ιστορία. Τώρα αυτό που απασχολεί την πλειοψηφία είναι η περίοδος της δήθεν σοσιαλιστικής αλλά τελικά άκρατα καπιταλιστικής πολιτικής που οδήγησε στην εξαφάνιση των μεσαίων στρωμάτων και στην ανεργία. Που δημιούργησε την τάξη των νεόπτωχων.

Φυσικά, όπως γράψαμε παραπάνω, δεν πρόκειται για το μοναδικό άρθρο του Δημήτρη Μαρκόπουλου, το οποίο είχε φιλοξενήσει η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν και άλλα. 

Σήμερα θα διαβάσετε μερικά δείγματα γραφής της… δουλειάς που έκανε ο Μαρκόπουλος για τη Χρυσή Αυγή. Τις επόμενες ημέρες θα φωτίσουμε κι άλλες σκοτεινές πτυχές αυτής της σχέσης, μίας σχέσης που έχει τις ρίζες της στην εποχή πριν από τις εκλογές του 2012 και κρύβει πολλά. 

Ξέπλυμα

Την περίοδο 2012 – 2013 ο Δημήτρης Μαρκόπουλος που σήμερα κατεβαίνει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία είχε αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη και το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως είχε στενές σχέσεις στο παρασκήνιο με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η αρθρογραφία του το πιστοποιεί. Στα περισσότερα άρθρα του φροντίζει να αποστασιοποιείται από το ναζιστικό μόρφωμα για “ξεκάρφωμα”, ενημερώνοντας τους αναγνώστες για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, οι οποίες δήθεν είναι διαφορετικές από της Χρυσής Αυγής. Προσωπικά και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δηλώνω φιλελεύθερος – σοσιαλδημοκράτης με ό, τι αυτό συνεπάγεται.”  γράφει ο Μαρκόπουλος στην προσπάθειά του να προσδώσει αξιοπιστία στο… αντικειμενικό ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής που ακολουθεί. 

Έτσι σε όλα του τα άρθρα ο Μαρκόπουλος καταλήγει στα συμπεράσματα πως η Χρυσή Αυγή ήταν περίπου “αναγκαίο κακό”, πως “ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ένας ικανότατος πολιτικός”, πως για την άνοδο της ακροδεξιάς “φταίει η Αριστερά και το πολιτικό σύστημα”, ότι “τα παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια είναι πιο κοντά στην κοινωνία”, και άλλα που θα τα διαβάσετε αναλυτικά πιο κάτω. Πίσω από τις δήθεν αποστάσεις που επιχειρεί να τηρήσει ο Μαρκόπουλος κρύβεται η πιο χυδαία και επικίνδυνη ακροδεξιά επιχειρηματολογία, επιχειρηματολογία που απειλεί ευθέως την Δημοκρατία, που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τα βίαια ένστικτα κοινωνικών υποσυνόλων κατά του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Στα κείμενα του Μαρκόπουλου θα βρει κανείς την πιο ύπουλη και χυδαία προβολή της ναζιστικής συμμορίας, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” βέβαια, αλλά όχι μόνο. 

Στις 24 Απριλίου του 2012, δήλαδή λίγο πριν από την διπλή εκλογική μάχη του 2012, όταν το ναζιστικό μόρφωμα είχε καταφέρει και είχε μπει στην Βουλή “παγώνοντας” την Ελλάδα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μας ενημέρωνε για την “Χρυσή Αυγή και τους καθημερινούς μικροφασίστες”

Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων ο Μαρκόπουλος σε εκείνο το άρθρο και είναι βέβαιο πως θα νιώσετε ανατριχίλα: 

Ποιος είναι λοιπόν ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Και μόνο μια απλή ανάγνωση του βιογραφικού του δείχνει ότι δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος. Έχει σπουδάσει μαθηματικά, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις, ο ίδιος ο Παπαδόπουλος τον ήθελε για αρχηγό της ΕΠΕΝ, έφθασε να βάζει μέχρι και βόμβες. Πάνω από όλα όμως είναι ένας άνθρωπος με σαφές ιδεολογικό στίγμα και μια κατάρτιση που σου θέτει το δίλημμα: τον πιστεύεις ή δεν τον πιστεύεις. Κι εδώ είναι που θέλω να σταθώ, καθώς ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, σε αντίθεση με τις συχνές κυβισθήσεις των πιο πολλών “κατεστημένων” πολιτικών, παραμένει συγκεντρωμένος και σταθερός σε αυτό που πιστεύει από την δεκαετία του ’70. Στον Εθνικοσοσιαλισμό. 

Το ακόμη πιο ανατριχιαστικό είναι πως ο Μαρκόπουλος επιχειρεί να υποβαθμίσει, αν όχι να δικαιολογήσει, τη βία της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για “μερικούς καφέδες”: 

Ο Μιχαλολιάκος, λοιπόν, μαζί του έχει 20άρηδες την ώρα που ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς μιλούν σε ακροατήρια 50άρηδων κι 60άρηδων. Πώς να μην είναι έτσι, όταν βλέπουμε την Φώφη Γεννηματά να ανακαλύπτει ξαφνικά το άβγό του φιδιού” και να νομίζει πως αμέσως τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά εξεγείρονται όταν κάποιοι καφέδες εκτοξεύονται;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μαρκόπουλου που ακολουθεί. Πολλά από τα άρθρα του Μαρκόπουλου υπέρ της Χρυσής Αυγής έχουν εξαφανιστεί. Θα φροντίσουμε εμείς, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ποιοι ζητούν την ψήφο του και φυσικά θα αποκαλύψουμε κι άλλες σκοτεινές πτυχές της… ειδικής σχέσης του Μαρκόπουλου με τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε τώρα το άρθρο: 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ