Aπεργία: Πώς θα κινηθούν τελικά τα ΜΜΜ σήμερα

Ένα απίστευτο χάος επικρατεί όσον αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του λεκανοπεδίου Αττικής, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απέργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθηνών ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα:

– Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), η οποία είναι νόμιμη.

– Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2 και 3) δεν θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το πρωί, λόγω των απεργιακών κινητοποίησεων των εργαζομένων.

Η απόφασή τους είναι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, όμως αυτό βρίσκεται υπό αίρεση, καθώς η διοικηση της ΣΤΑΣΥ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη.

– Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30.

– Όσον αφορά στα Τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα.

– Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά. Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, αλλά και εκείνα με προορισμό τον Πειραιά.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;