Η τελική απόφαση για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου – Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους δύο δράστες

Την αναγνώριση ελαφρυντικών στους δύο καταδικασθέντες για το δημόσιο λιντσάρισμα που οδήγησε σε δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον μεσίτη και στον κοσμηματοπώλη, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν νωρίτερα ομόφωνα ενοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Αντίθετα στην εισαγγελική πρόταση

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως για το σύννομο βίο «λαμβάνονται υπόψιν οι περιστάσεις που τελέστηκε η πράξη» και πως «η ποινή δεν πρέπει να βρίσκεται σε δυσαναλογία με το έγκλημα».

Για τον κοσμηματοπώλη τόνισε συγκεκριμένα πως θα μπορούσα να αποφύγει τις φθορές στο μαγαζί του αν άνοιγε την πόρτα στο θύμα ενώ επεσήμανε πως «άρχισε να τον χτυπάει με μανία».

Ο κ. Κωσταρέλλος τόνισε πως δεν δικαιολογείται η παράνομη συμπεριφορά του καταδικασθέντα και η βλάβη που προκάλεσε στο θύμα.

«Ο ισχυρισμός του ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ισχύει. Ανάρμοστη συμπεριφορά θύματος δεν υπήρξε. Δεν προέκυψε θετική συμπεριφορά έμπρακτης μετάνοιας» τόνισε ο εισαγγελέας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...