Προκλητικοί στις απολογίες τους κοσμηματοπώλης και μεσίτης για τον Ζακ Κωστόπουλο

Να βγάλουν ψεύτες τους αυτόπτες μάρυτρες αλλά και το βίντεο που τους έχει καταγράψει να κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο όταν εκείνος προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, επιχείρησαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους.

Ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ανέφερε πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βγήκε από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και ξάπλωσε αιμόφυρτος στο δρόμο, ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενος του δεν τον χτύπησαν καθόλου.

Σύμφωνα με τον κοσμηματοπώλη, ο 33χρονος βρέθηκε μέσα στο κατάστημά του με μαχαίρι και προκαλούσε φθορές στο κατάστημα. Όπως είπε, στη συνέχεια το θύμα προσπάθησε να σπάσει με έναν πυροσβεστήρα το τζάμι.

«Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία» είπε ο κοσμηματοπώλης και συμπλήρωσε ότι χτύπησε τον Ζακ Κωστόπουλο 2-3 φορές σχολιάζοντας «δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό».

Ο κατηγορούμενος που από την καταδίκη του πρωτόδικα βρίσκεται εκτός φυλακής σε κατ’ οίκον περιορισμό, όταν πιέστηκε από τον εισαγγελέα για τις φορές που κλώτησε το θύμα, ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται.

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από τη τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε.

Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Πρόεδρος: Πέρα από το βίντεο, μάρτυρας κατέθεσε ότι σας φώναξε «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε». Είχατε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν πολύ… γενικά όλη η κατάσταση… δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται…

Πρόεδρος: Εντάξει είχε γίνει μια ζημιά. Όμως μετά το πως αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό… γιατί δεν διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά… ήταν άνθρωπος που δυσκολευόταν να βγει. Το μαχαίρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί..

Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας πως ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος;

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δεν μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα…

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν.

«Πήγα να βοηθήσω»

Από τη μεριά του, ο μεσίτης, που μετά την επιβολή της 10ετους κάθειρξης έμεινε μόνο δυο μήνες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε με όρους, ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη από… αλτρουισμό και πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει το 33χρονο ακτιβιστή.

Εξοργίζοντας τους συγγενείς του 33χρονου ακτιβιστή, ενώπιον δικαστηρίου υποστήριξε ότι όχι μόνο δε σκότωσε αλλά… ήθελε να βοηθήσει τον νεαρό.

«Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό, πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει», υποστήριξε σχετικά.

Κόντρα στο αποδεικτικό υλικό του βίντεο, στο οποίο διακρίνεται ξεκάθαρα να κλωτσά στο κεφάλι το Ζακ Κωστόπουλο, ο ίδιος είπε ότι…κλωτσούσε στον αέρα και ότι μόνο οι δυο από τις κλωτσιές του βρήκαν το θύμα στη… μύτη, γεγονός που υποστήριξε ότι αποκλείεται να οδήγησε στο θάνατό του.

«Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδραση μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερωσω την έξοδο» είπε ο μεσίτης και συμπλήρωσε ότι του ζήτησε να παραμείνει μέσα στο κατάστημα!

«Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί. Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο» ανέφερε.

Μάλιστα, στράφηκε προς την οικογένεια Κωστόπουλου, λέγοντας:

«Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτόν το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό… Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Η αδικία η δική μου, δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν».

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού …

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα»…

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

Παρόντες και σήμερα στη δικαστική αίθουσα ήταν οι γονείς και ο αδερφος του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και οι βουλευτές Νικος Φίλης, Νικος Βρούτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου. Την Πέμπτη η εισαγγελική πρόταση επι της ενοχής των δυο κατηγορουμένων.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ