Τι νέο ανακοίνωσε για τους αγρότες ο Μητσοτάκης

Επιπλέον αποζημίωση στους αγρότες από 5.000 έως 10.000 ευρώ στον εξοπλισμό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τη στιγμή που ολοένα και εντείνονται οι κινητοποιήσεις τους.

«Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση στην κατάθεση της τροπολογίας για το ρεύμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά και ειδικά για τη Θεσσαλία είπε ότι έχουν γίνει πράγματα και πως θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι για το δεύτερο αίτημα που έχει να κάνει με τον κύριο πυρήνα της αποζημίωση, ζήτησε από το υπουργείο να γίνει αύξηση από τα 5.000 στα 10.000 ευρώ και να δοθούν πιο νωρίς.

«Η αρωγή αυτή και η ενίσχυση έχει να κάνει με τον εξοπλισμό αλλά εμείς λέμε ότι θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000 έως 10.000 στον εξοπλισμό», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, σήμερα, Τρίτη (30.01.24) θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την πρόσθετη αρωγή για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες, ενώ απάντησε «θα δούμε» σχετικά με το φλέγον ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου.

«Να ξέρουν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αναταράξεις στην αγορά ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο και στην αγροτική παραγωγή αλλά και γενικά για το θέμα της ακρίβειας», διεμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και εμείς ακούμε τους αγρότες», πρόσθεσε και συνέχισε: «όπου υπάρχουν καθυστερήσεις πατάω εγώ το γκάζι για να διορθώσω αδυναμίες, όπως στην περίπτωση του ρεύματος».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα