Το έμμεσο μήνυμα Μητσοτάκη σε Υπουργούς και Υφυπουργούς

Την ευθύνη των υπουργών υπογραμμίζει, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης σε συνέντευξη του στο Action24.

Πρόκειται για ένα έμμεσο αυστηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Υπουργούς και Υφυπουργούς για το «καυτό» νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να λυθούν προβλήματα οικογενειακού δικαίου.

Ερωτηθείς αν η αποχή μπορεί να είναι μια επιλογή και για τους υφυπουργούς απάντησε πως «είναι ένα ζήτημα που δεν επιδιώκουμε να διχάσει» και πως «η αποχή είναι μια δυνατότητα». Ωστόσο, επισήμανε πως εφόσον εγκρίνεται στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του έχουν αυξημένη ευθύνη. «Θα τα δούμε αυτά σε δεύτερο χρόνο», πρόσθεσε.

«Και ο γάμος και η υιοθεσία είναι πράξη και αγάπης και ευθύνης. Στα θέματα των παιδιών πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις», υπογράμμισε.

«Δικός μας στόχος είναι και σε επίπεδο κοινωνίας και όταν έρθει στη Βουλή να υπάρχει συζήτηση. Να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το κάνουμε», υπογράμμισε ενώ σημείωσε πως και στην ΚΟ της ΝΔ θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση πριν έρθει το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα όπως πχ η ακριβεια και τα ελληνοτουρκικά αλλά πρέπει παράλληλα ό,τι έχει να κάνει με κοινωνική συμπερίληψη να μην το αφήνουμε πίσω.

Για την ακρίβεια δήλωσε ότι είναι δυναμικό πρόβλημα και η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με δυο τρόπους. Πρώτον στηρίζοντας όσο μπορεί το εισόδημα και δεύτερο με εργαλεία που βοηθούν στη ρύθμιση της αγοράς.

Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανεδείχθησαν στρεβλώσεις όπως παραπλανητικές εκπτώσεις οι οποίες τώρα είναι πιο διακριτές.

Είπε επίσης ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν επιβάλει αρκετά πρόστιμα, εκ των οποίων τα μισά έχουν εισπραχθεί και πως η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα που μαζί με τα υπάρχοντα, εκτίμησε ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών 15-20% μείωση τις επόμενες ημέρες.

«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Οι πολίτες βλέπουν τις διάφορες και εντοπίζουν προβλήματα, βοηθούν τους μηχανισμούς», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι. Επ’ αυτού εκτίμησε ότι στα νωπά και στα φρούτα «θα δούμε αρκετά σύντομα αλλαγές στις τιμές».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο είπε πως πρόκειται για καινούργια διαδικασία που εμβαθύνει τις δημοκρατικές διαδικασίες και ενσωματώνει πλήρως τους ομογενείς.

Πρόσθεσε πως είναι η ίδια διαδικασία που έχουν και άλλες χώρες και τη χαρακτήρισε ιστορική τομή για την οποία η κοινωνία είναι ώριμη.

Επίσης για τα θέματα της ασφαλείας δήλωσε δεν πρέπει καμία μέρα να πάει χαμένη, ότι ήδη προχωρούν ενέργειες και οι πολίτες θα δουν διαφορά στην καθημερινότητα άμεσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.