Η στάση της αντιπολίτευσης για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία


Αντιδράσεις εκδηλώνονται στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και στα κόμματα που κινούνται στα περιθώρια της ακροδεξιάς,για το προτεινόμενο νομοσχεδίο για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η κυβέρνηση προτίθεται να το υποβάλει προς ψήφιση στη Βουλή έως το τέλος Φεβρουαρίου, παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιμετωπίζοντας πιέσεις από άλλα κόμματα και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τη συζήτηση για το θέμα σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση. Πηγές της κυβέρνησης δεν καθορίζουν χρονικά πλαίσια, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε λογικό χρονικό διάστημα.

Το νομοσχέδιο, περί του οποίου περιορίζονται οι προοπτικές για υιοθεσία, στοχεύει στο να αποφευχθούν αντιδράσεις από την εσωτερική βάση του κόμματος. Σημειώνεται ότι, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή, τόσο μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων θετικών ψήφων για την έγκριση του νομοσχεδίου.

Μέλη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εκφράσει αντίθεση προς το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επίσης έχει δηλώσει αντίθετος, μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος, όπως Κώστας Καραγκούνης, Θάνος Πλεύρης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ανδρέας Κατσανιώτης και Άννα Καραμανλή.

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησαν υπέρ της στροφής προς το κέντρο και εκφράζουν υποστήριξη προς το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Η Ελληνική Λύση δηλώνει αντίθετη στην αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων, επισημαίνοντας την αδυναμία αλλοίωσης του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου κατά την Ορθόδοξη Πίστη. Υποστηρίζει επίσης την απαγόρευση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Τι φοβάται το Μαξίμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποστηρίξει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, παρά τις διαφορές του στο θέμα της τεκνοθεσίας.

Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δεν έχουν ακόμη δηλώσει τις επίσημες θέσεις τους. Η Νέα Δημοκρατία περιμένει τις επίσημες θέσεις τους και διατηρεί επαφές με τα μέλη της κυβέρνησης για τυχόν προσαρμογές στο νομοσχέδιο. Αναμένεται ότι θα είναι ανοιχτή η συζήτηση σχετικά με το θέμα στις πολιτικές σκηνές της χώρας, με διάφορα κόμματα να προσπαθούν να εκφράσουν διάφορες απόψεις και προτάσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιλιγγο προκαλούν τα χρήματα που βγάζει η εταιρεία του Νίκου Ευαγγελάτου

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Newsit Εταιρεία ΕΠΕ του...

Έκρυψαν το 8,3% του κόμματος Κασσελάκη σε δημοσκόπηση

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Βρισκόμαστε...

Η άγνωστη μάχη ανάμεσα σε Μαρινάκη και Αλαφούζο πριν τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το θέμα του Σαββατοκύριακου...