Έτσι «χτύπησαν» τον υπαρχηγό της Χαμάς (vid)

Χειρουργικό υπήρξε το χτύπημα που πραγματοποίησαν οι Ισραηλινοί για τη “εξουδετέρωση” του υπαρχηγού της Χαμάς, Σαλέχ αλ Αρούρι. Αντί να ισοπεδώσουν ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα, εστίασαν στο να τινάξουν στον αέρα τον όροφο όπου διεξαγόταν η συνάντηση των στελεχών της Χαμάς, καθώς και ένα αυτοκίνητο που ανήκε στον Σαλέχ αλ Αρούρι.

Ένα βίντεο από κάμερα που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση κατέγραψε κάθε στιγμή του καθοριστικού χτυπήματος. Μια άλλη κάμερα κατέγραψε από πιο κοντά την έκρηξη στα γραφεία της Χαμάς σε προάστιο της Βηρυτού.

Η εφημερίδα “Nadaa al-Watan” του Λιβάνου αναφέρει ότι ο θάνατος του Αρούρι δεν οφείλεται στον πύραυλο που χτύπησε το κτίριο της Βηρυτού, αλλά σε πύραυλο που στόχευσε απευθείας το αυτοκίνητό του μόλις αυτός βγήκε από τα γραφεία της Χαμάς.

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Με την πλάτη στον τοίχο» ο Νετανιάχου

Παρόλο που οι Ισραηλινοί δεν έχουν αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση, έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν.

Η Χαμάς υπόσχεται εκδίκηση, ενώ αναμένεται δήλωση από τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, η οποία μπορεί να επεκτείνει τη σύγκρουση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1