«Πυρηνική βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Τέλος στο μονοπώλιο FIFA και UEFA

Συνταρακτικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν έπειτα από την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανακοινώθηκε σήμερα (21/12).

Σύμφωνα με την απόφαση, η UEFA δεν μπορεί πλέον να διατηρεί μονοπώλιο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, άρα η ιδέα της ευρωπαϊκής Super League είναι εφικτή.

Οι κανονισμοί των UEFA/FIFA, σύμφωνα με την απόφαση, αντίκεινται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το Δικαστήριο θεωρεί ότι το υφιστάμενο πλαίσιο δεν εξασφαλίζει διαφάνεια, αντικειμενικότητα και έλλειψη διακρίσεων στις δύο ομοσπονδίες.

Με βάση αυτήν την απόφαση, η European Super League και άλλες διασυλλογικές διοργανώσεις μπορούν πλέον να δημιουργηθούν χωρίς την ανάγκη άδειας από την UEFA/FIFA.

Ταυτόχρονα, η UEFA δεν έχει πλέον το δικαίωμα να επιβάλλει κυρώσεις σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ που ηγούνται αυτής της κίνησης, σε περίπτωση που αποφασίσουν να μη συμμετέχουν στο Champions League.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η απόφαση αυτή δεν συνεπάγεται απαραίτητα έγκριση για τη δημιουργία της European Super League, αλλά αποκαλύπτει την κατάχρηση εκ μέρους των FIFA και UEFA.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...