Το Ισραήλ απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ – «Ναυάγιο» στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

Το Ισραήλ απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ, καθώς οι συνομιλίες για μια νέα συμφωνία για εκεχειρία στην Γάζα ναυάγησαν μετέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (2.12.2023) το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη με τη Χαμάς για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, οι Times of Israel ανέφεραν ότι σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κατάρ σήμερα το πρωί για συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία.

«Οι συνομιλίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η Χαμάς να απελευθερώσει επιπλέον ομήρους, ενδεχομένως ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περαιτέρω κρατουμένων από το Ισραήλ και μια νέα διακοπή των μαχών» ανέφερε το δημοσίευμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;