ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει έγγραφα που αφορούν στις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τη ότι αρνείται να καταθέσει στη Βουλή έγγραφα που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και τη διεκδίκηση πόρων από την ΕΕ μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία.

«Γιατί; Τι φοβούνται; Είναι αδιανόητη η άρνηση να καταθέσουν τα πλήρη κείμενα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα το αφήσει το ζήτημα έτσι. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές αντιτάσσονται στον εποικοδομητικό διάλογο, καταρρακώνουν τη διαμόρφωση εθνικών στρατηγικών και προσβάλλουν την Δημοκρατία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέγραφαν οι βουλευτές του, που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να καταθέσει στη Βουλή:

Το πλήρες κείμενο της πρότασης αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υπέβαλλε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 31 Αυγούστου, και,
Το πλήρες κείμενο της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για την διεκδίκηση νέων πόρων από την Ε.Ε. μετά τα πρόσφατα πλήγματα στον εθνικό παραγωγικό ιστό από τις θεομηνίες που έπληξαν τη χώρα.
Η κυβέρνηση, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, απάντησε στις 19 Οκτωβρίου 2023, αλλά «δεν έστειλε τίποτα. Ούτε ένα έγγραφο από αυτά που ζητήθηκαν. Παρά μόνο μία έκθεση ιδεών 5 παραγράφων η οποία ολοκληρώνεται με την κατάπτυστη υπεκφυγή: «όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή και το κείμενο της πρότασης Αναθεώρησης οριστικοποιηθεί και εγκριθεί, θα είναι στη διάθεση της Βουλής και των Ελλήνων πολιτών».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση «κρατάνε κρυφά δηλαδή αυτά που ζήτησαν, θα δημοσιοποιήσουν μόνο αυτά που θα εγκριθούν. Προφανώς για να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...