Δημοσκόπηση-κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ποια η δημοτικότητα του Κασσελάκη (pics)

Απαισιόδοξοι για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για την ακρίβεια παρουσιάζονται οι πολίτες σύμφωνα με το Β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open.

Οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση ρωτήθηκαν για τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης κατά 55,2% δεν είναι αποτελεσματικά, ενώ το 35%, των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι μερικώς αποτελεσματικά.

Στην  αξιολόγηση των μέτρων το 8.1% των ερωτώμενων σημειώνει ότι, η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ότι της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, 27.5% ότι είναι όσα αντέχει, ενώ υπάρχει ένα 55,6% που λέει ότι, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι λιγότερα από αυτά που της επιτρέπει η οικονομία.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το 40,3% είπε ότι οι συνομιλίες ήταν θετικές και το 42,3% αρνητικές, μάλλον αρνητικές.

 Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ένα 9.7% των ερωτώμενων αξιολογεί ότι, οι συζητήσεις θα καταλήξουν σίγουρα ή μάλλον υπέρ της Ελλάδας, με ένα 24% να απαντά ότι, σίγουρα ή μάλλον ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι η Τουρκία.

Η δημοσκόπηση ασχολήθηκε και με το πρόσωπο των τελευταίων ημερών τον Στέφανο Κασσελάκη. Η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

Οσον αφορά στην πλημμύρες οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Κατά 47.9% οι πολίτες υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου