Προκλητικός ο Μητσοτάκης: Στηρίζει τους καταστροφείς Κικίλια και Αγοράστό – Τι λέει για Μπέο και Κασσελάκη

Για τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης του, τις μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την στήριξη στον Αγοραστό μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha. «Κληθήκαμε φέτος το καλοκαίρια αμέσως μετά τις εκλογές να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, μια τεράστια πυρκαγιά και μετά πλημμύρες που ήταν τέτοιες που δεν είχαμε δει στην πατρίδας μας. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Είναι πραγματικά, είναι λογικά να υπάρχει στεναχώρια και απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα από όσα έχουμε κάνει».

Δεν τέθηκε αποπομπή Κικίλια

«Καταλαβαίνω την ανάγκη των πολιτών και των δημοσιογράφων να δείξουν με το δάκτυλο «φταίει αυτός» λες και με την απομάκρυνση ενός προσώπου θα αλλάξουν όλα μαγικά. «Οι υπουργοί χρειάζονται κάποιο χρόνο» είπε και τόνισε πως σκοπός του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι όχι να σβήνει φωτιές αλλά να συντονίζει και κυρίως αλλά να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο αναπροσαρμογής της πολιτικής προστασίες στις νέες απαιτήσεις των καιρών» και ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αποπομπής του Βασίλη Κικίλια.

Στόχος να κερδίσουμε όλες τις Περιφέρειες – Δεν έχω παράπονα από τον Αγοραστό

Στόχος της Ν.Δ. είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι να κερδίσουμε όλες τις Περιφέρειες, ακόμα και τους τρεις μεγάλους δήμους της Ελλάδας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής. «Επιλέξαμε πρόσωπα για τις Περιφέρειες που να μπορούν να συνεργάζονται με την κεντρική διοίκηση». Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν δόθηκαν άλλα κομματικά χρίσματα πέραν των περιφερειών και των τριών μεγάλων δήμων στη χώρα στην αυτοδιοίκηση αυτό που έχει σημασία είναι η αδιαμεσολάβητη επιλογή του πολίτη για τον δήμαρχο ή τη δήμαρχο που κρίνει»

Ερωτηθείς για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ο κ. Αγοραστός ήταν και είναι ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης. Είναι απολύτως λογικό να αναζητώνται ευθύνες από τη Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω παράπονα από το πώς χειρίστηκε την κρίση αλλά και τη δουλειά που έγινε μετά την κακοκαιρία Ιανός. Έγιναν πολλά έργα μετά την κακοκαιρία Ιανός. […] Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων. […] Πρέπει να δούμε και το ζήτημα της άρδευσης στη Θεσσαλία».

Δεν στηρίζουμε Μπέο

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο για τον οποίο είπε «Καταδικάζω οποιαδήποτε πράξη βίας».

Για Κασσελάκη

Για τον Κασσελάκη ευχήθηκε «καλή επιτυχία», ενώ επεσήμανε ότι του είναι πολύ συμπαθής και δεν περίμενε ποτέ να βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, σημείωσε και πρόσθεσε πως «Το μεγαλύτερο θέμα είναι ποσό νέος είναι όταν έχει υπαρχηγούς τον Πολάκη και τον Παπα»; ρώτησε

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ