«Αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους»: Η λανθασμένη αντίληψη για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος που πρέπει να αλλάξει (vid)

Την ανάγκη να ανατραπεί η αντίληψη «αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους», όσον αφορά τους ανθρώπους που απαρτίζουν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, τόνισε ο δικηγόρος-ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA ο κ. Γλύκας σημείωσε ότι πρέπει «να απομακρυνθούμε από το δόγμα ‘’αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους’’» καθώς «αυτό δεν είναι ασφάλεια δικαίου και δημοκρατία. Πρέπει να αντιμετωπιστεί κάθε έγκλημα και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη όταν αποφυλακίζεται κάποιος να παρακολουθείται στενά, ενώ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε εξιχνίαση των υποθέσεων «του ξεκληρίσματος του οργανωμένου εγκλήματος» η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημείωσε ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, αλλά «ποιοτικά άλλαξε το έγκλημα. Έγινε πιο σκληρό, πιο βάναυσο η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται».

Θέλοντας να καταδείξει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν ευθύνεται για την εγκληματικότητα, ο αστυνομικός αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξάρθρωση ενός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Μύκονο. «Κεφαλή ήταν Αλβανός που είχε καταδικαστεί σε 47χρονια, είχε αποδράσει, είχε πυροβολήσει αστυνομικούς. Από το 2015 αποφυλακίστηκε με αναστολή. Και μετά ξανά πυροβόλησε αστυνομικούς» είπε.

Τέλος, η κ. Βαρέλα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συσχετίζεται το οργανωμένο έγκλημα και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και την δολοφονία της 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα. «Να γίνει διαχωρισμός στην πρόληψη για το οργανωμένο έγκλημα και στην απονομή δικαιοσύνης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα