«Αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους»: Η λανθασμένη αντίληψη για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος που πρέπει να αλλάξει (vid)

Την ανάγκη να ανατραπεί η αντίληψη «αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους», όσον αφορά τους ανθρώπους που απαρτίζουν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, τόνισε ο δικηγόρος-ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA ο κ. Γλύκας σημείωσε ότι πρέπει «να απομακρυνθούμε από το δόγμα ‘’αφήστε τους να σκοτωθούν μεταξύ τους’’» καθώς «αυτό δεν είναι ασφάλεια δικαίου και δημοκρατία. Πρέπει να αντιμετωπιστεί κάθε έγκλημα και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη όταν αποφυλακίζεται κάποιος να παρακολουθείται στενά, ενώ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε εξιχνίαση των υποθέσεων «του ξεκληρίσματος του οργανωμένου εγκλήματος» η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημείωσε ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, αλλά «ποιοτικά άλλαξε το έγκλημα. Έγινε πιο σκληρό, πιο βάναυσο η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται».

Θέλοντας να καταδείξει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν ευθύνεται για την εγκληματικότητα, ο αστυνομικός αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξάρθρωση ενός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Μύκονο. «Κεφαλή ήταν Αλβανός που είχε καταδικαστεί σε 47χρονια, είχε αποδράσει, είχε πυροβολήσει αστυνομικούς. Από το 2015 αποφυλακίστηκε με αναστολή. Και μετά ξανά πυροβόλησε αστυνομικούς» είπε.

Τέλος, η κ. Βαρέλα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συσχετίζεται το οργανωμένο έγκλημα και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και την δολοφονία της 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα. «Να γίνει διαχωρισμός στην πρόληψη για το οργανωμένο έγκλημα και στην απονομή δικαιοσύνης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ