Η αναμέτρηση στον κόσμο των social media που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα με την έναρξη λειτουργία του Threads, της νέας ανταγωνιστικής στο Twitter πλατφόρμας της Metα, εισέρχεται σε μια νέα φάση και αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα μέτωπα της αντιπαράθεσης που θα υπάρξει το προσεχές χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες.
Μετά από μια θριαμβευτική έναρξη όπου έσπασαν όλα τα ρεκόρ με περίπου 110 εκατ. εγγραφές μέσα σε χρονικό διάστημα 120 ωρών το Threads «προσγειώνεται στη πραγματικότητα» σύμφωνα με αναλυτές της βιομηχανίας των social media. Τα τελευταία 24ωρα το Threads εμφανίζει σημαντική κάμψη στον ρυθμό νέων εγγραφών και μείωση 50% του χρόνου που ξοδεύουν σε αυτό οι χρήστες του.
Την ίδια στιγμή μπορεί ο Ελον Μασκ, ιδιοκτήτης του Twitter, να εκνευρίστηκε από την εμφάνιση του πλατφόρμας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και να αντέδρασε με άκομψο τρόπο αλλά το Twitter συγκράτησε τις δυνάμεις του απέναντι στο τσουνάμι εγγραφών του Threads. Μπορεί η πλατφόρμα της Metα να συγκέντρωσε τεράστιο αριθμό νέων χρηστών σε λίγα 24ωρα αλλά όπως φαίνεται δεν υπήρξε διαρροή χρηστών από το Twitter, δεν έφυγαν δηλαδή χρήστες από την πλατφόρμα του Μασκ για να πάνε σε αυτή του Ζάκερμπεργκ τουλάχιστον όχι σε μαζικό επίπεδο.
Επίσης μέχρι στιγμής τουλάχιστον τα κορυφαία σε αριθμό ακολούθων ονόματα του Twitter δεν έχουν κάνει εγγραφή στο Threads γεγονός που επίσης επισημαίνεται από τους αναλυτές. Πέραν του Ελον Μασκ που είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 140 κατ. ακολούθους και φυσικά δεν θα έκανε εγγραφή στο Threads (αν και με τον Μασκ ποτέ δεν ξέρεις…) ο Μπαράκ Ομπάμα (132 εκατ. χρήστες), ο Τζάστιν Μπίμπερ (112 εκατ. χρήστες), Κριστιάνο Ρονάλντο (108 εκατ. χρήστες), η Ριάνα (108 εκατ. χρήστες), η Τέιλορ Σουίφτ (92 εκατ. χρήστες), ο Ντόναλντ Τραμπ (86 εκατ. χρήστες), Lady Gaga (84 εκατ. χρήστες) προτίμησαν να μην κάνουν προς το παρόν εγγραφή στο Threads. Από την πρώτη δεκάδα των χρηστών του Twitter με τους περισσότερους ακολούθους μόνο η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι (108 εκατ. χρήστες) έκανε εγγραφή στο Threads.
Την ίδια στιγμή το Twitter άρχισε την καταβολή αμοιβών στους χρήστες με μεγάλο αριθμό ακολούθων ως μπόνους από τα διαφημιστικά έσοδα της πλατφόρμας στα οποία συμβάλλουν φυσικά με την δημοφιλία τους αυτοί οι χρήστες. Ο συγγραφέας Μπράιαν Κραστενστέιν που έχει 750 χιλιάδες ακολούθους έκανε γνωστό ότι έλαβε ένα ποσό 24 χιλιάδων δολαρίων. Όπως φαίνεται πάντως το Twitter το ποσό της αμοιβής δεν σχετίζεται με τον αριθμό των ακολούθων αφού ο πολιτικός αναλυτής Μπένι Τζόνσον με 1,7 εκατ. ακολούθους έλαβε δέκα χιλιάδες δολάρια. Με την κίνηση αυτή ο Μασκ ευελπιστεί ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο των influencers για να εγγραφούν στο Twitter όσο και των απλών χρηστών γενικότερα. H μάχη ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες αλλά και τους μεγιστάνες ιδιοκτήτες τους μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.