Κρεμλίνο: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ΕΕ

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης και ότι η Μόσχα θα θεωρήσει μια τέτοια κίνηση απειλή που θα απαιτεί σκληρή απάντηση.

Οι δηλώσεις του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έγιναν την παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, που έχει στόχο να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία χωρίς να αποδέχεται ακόμα το Κίεβο ως μέλος της συμμαχίας.

«Γνωρίζετε την απολύτως ξεκάθαρη και σταθερή θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα έχει πολύ, πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την αρχιτεκτονική ασφάλειας, την ήδη μισοκατεστραμμένη αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη. Και θα αποτελέσει απόλυτο κίνδυνο, απειλή προς τη χώρα μας, το οποίο θα απαιτήσει από εμάς μια επαρκώς ξεκάθαρη και σκληρή αντίδραση», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Συνάντηση Πούτιν με Πριγκόζιν

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον ιδρυτή της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και τους διοικητές του για να συζητήσει την ένοπλη ανταρσία της οργάνωσης κατά των ανώτατων αξιωματικών του στρατού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε αρχικά η γαλλική εφημερίδα Liberation, σύμφωνα με την οποία ο Πριγκόζιν συνάντησε τον Πούτιν, τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζόλοτοφ και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας SVR Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την ανταρσία που έφερε τον Πούτιν αντιμέτωπο με τη σοβαρότερη πρόκληση από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση αυτή, συμπεριλαμβανομένων του Πριγκόζιν και διοικητών μονάδων της Wagner, και ότι διήρκησε τρεις ώρες.

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε την αποτίμησή του για τις ενέργειες της εταιρίας (Wagner) στο μέτωπο κατά την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (στην Ουκρανία) και έδωσε επίσης την αποτίμησή του για τα γεγονότα της 24 Ιουνίου (την ημέρα της ανταρσίας)», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών για το τι συνέβη και τους προσέφερε περαιτέρω εναλλακτικές για την απασχόλησή και για τη μάχη.

«Οι διοικητές έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη (στις 24 Ιουνίου). Τόνισαν ότι είναι πιστοί υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων. Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την Πατρίδα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;