Έντονες αντιδράσεις στη Χειμάρρα για την απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη να παραστεί στην ορκωμοσία του

Δεν πρόκειται να ορκιστεί σήμερα δήμαρχος της Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης, καθώς το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα των συνηγόρων του που ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος ή να συνοδευτεί τουλάχιστον για να παρουσιαστεί στην ορκωμοσία που είχε οριστεί για σήμερα, διότι όπως ισχυρίστηκαν αυτό δεν προβλέπεται από την αλβανική νομοθεσία.

Συνεπώς ο Φρέντι Μπελέρης δεν θα είναι στην Χειμάρρα, δεν θα ορκιστεί εν όψει του δημοτικού συμβουλίου, οπότε δεν θα είναι ακόμα επίσημα δήμαρχος της Χειμάρρας, χρέος το οποίο θα εκτελεί ο προηγούμενος δήμαρχος κατά την αλβανική νομοθεσία. Ξεκινά έτσι μια νέα περιπέτεια για τον Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων.

Για κοροϊδία κάνουν λόγο στη Χειμάρρα, διότι, όπως λένε, το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει σε ισχύ και οι δικαιολογίες για φόβους διαφυγής του δεν ευσταθούν.

«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗΕΡΤ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα