Τη βίλα της φωτογραφίας στη Μύκονο έφτιαξε εκδότης με κέρδη από τον Τύπο

Προς πώληση πάλι το άλλοτε παλάτι του Κωστόπουλου στη Μύκονο και με τιμή δεκαπλάσια περίπου από την προηγούμενη πώλησή του.

Η βίλα (σαν μικρή γειτονιά) της φωτογραφίας φτιάχτηκε με λεφτά του Τύπου –καθαρά λεφτά, βεβαίως. Ήταν η εποχή που, ακόμα, οι επιτυχημένες εκδόσεις πουλούσαν τρελά και οι εκδότες, παραδοσιακοί και περιστασιακοί, επένδυαν στο χαρτί και αν τους «έβγαινε» η προσπάθεια (και συνήθως τους «έβγαινε») οι πωλήσεις εκσφενδονίζονταν στα ύψη. Δεν μιλάμε μόνο για το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, μιλάμε και για το απώτερο. Το 1955, όπως είχαμε σημειώσει από ειδικό ένθετο αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας για τον Τύπο, το 2001, ο λαϊκός.

Θησαυρός του Γιάννη Παπαγεωργίου πουλούσε 36.000 τεύχη την εβδομάδα και ο Ταχυδρόμος του Λαμπράκη 39.400. Τα λεφτά ήταν πολλά και έφερναν περισσότερα καθώς γίνονταν νέα έντυπα, ιδιόκτητες κτιριακές στέγες, πιεστήρια και άλλες τεχνολογικές επεκτάσεις.

Το 1989, σύμφωνα πάντα με εκείνο το προ 22 χρόνων ένθετο της «Ε», ο μέσος όρος πωλήσεων των αθηναϊκών εφημερίδων ήταν 1.100.000 φύλλα ημερησίως –αριθμός που φαίνεται ασύλληπτος σήμερα.

Αργότερα, περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, και στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ΄90, ήλθαν με σαρωτικό δυναμισμό τα λάιφ στάιλ περιοδικά, κυρίως δια χειρός και εμπνεύσεων του Πέτρου Κωστόπουλου. Ήταν έντυπα που έφτασαν σε εκπληκτικές κυκλοφορίες και έφεραν τεράστια κέρδη στον ιδιοκτήτη τους. Τόσα που του επέτρεψαν να χτίσει τη βίλα του στα Χουλάκια, «ένα μέρος στη Μύκονο όπου τότε δεν υπήρχε τίποτα και οι τιμές των οικοπέδων ήταν πολύ χαμηλές» όπως διαβάζουμε στο intronews.gr, το σάιτ που διευθύνει ο Κωστόπουλος, και το οποίο γράφει ότι η βίλα πρόκειται να πουληθεί πάλι, από τον τωρινό ιδιοκτήτη της, με τίμημα 50 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν 10 φορές πάνω από την αγορά του, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ.

Μετά τη ανέγερση της βίλας Κωστόπουλου τα Χουλάκια τράβηξαν το ενδιαφέρον και χτίστηκαν περίπου 300 βίλες, κάνοντας την περιοχή μία από τις πιο ακριβές του νησιού.

Η βίλα ανήκε στον εκδότη έως το 2012 και μετά τη πτώχευση της ΙΜΑΚΟ περιήλθε στην Eurobank και ακολούθως εξαγοράστηκε από τον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, διάσημο κομμωτή. Η βίλα βρίσκεται σε έκταση 6.500 τ.μ. και έχει οκτώ δωμάτια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...