Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο – Τι αποκαλύπτει ο Δημητρακόπουλος για τις σχέσεις της με τον Ανδρουλάκη

Η Εύα Καϊλή κατάφερε μετά από πολλούς μήνες να βγει από τη φυλακή, όπου βρέθηκε λόγω του σκανδάλου Qatargate. Από χθες (26.05.2023) δεν θα φορά ούτε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της στο Ευρωκοινοβούλιο, ξεκινά.

Η Εύα Καϊλή έχει μεν κάποιους περιοριστικούς όρους, αλλά πλέον δεν υποχρεούται να φορά το ειδικό βραχιολάκι ούτε και να είναι σε περιορισμό στο σπίτι της. Δεν μπορεί, όμως, να φύγει από το Βέλγιο αλλά αυτό δεν την απασχολεί. Εκείνο που θέλει, όπως φάνηκε από τις νέες δηλώσεις του Έλληνα δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είναι να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο.

Την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί στην Ευρωβουλή και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα καταθέσει και αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

Αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της ευρωβουλευτού, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ακυρώνονται.

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή στα χρήματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πελάτις του θα αθωωθεί.

Εγκέφαλος αυτής της «αθλιότητας», είπε, ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι, από τον οποίο προέρχεται το 95% των χρημάτων στην επίμαχη βαλίτσα.

Όσον αφορά στις σχέσεις της Εύας Καϊλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (και πρώην ευρωβουλευτή) Νίκο Ανδρουλάκη, ο γνωστός δικηγόρος είπε ότι ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;