Πότε ανοίγει και πότε κλείνει η νέα Βουλή για τις νέες εκλογές – Πως θα εκλεγούν οι βουλευτές της επόμενης

Ο κύβος ερρίφθη για δεύτερες εκλογές εντός του Ιουνίου από το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου καθώς με τη νίκη που πέτυχε η ΝΔ, ήταν δεδομένο πως θα επιδιώξει άμεσα την αυτοδυναμία, έχοντας εξασφαλίσει ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα οι πολιτικοί της αντίπαλοι να μπορούν να σχηματίσουν δική τους κυβέρνηση.

Πλέον θα ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία κατά την οποία η Βουλή ανοίγει για μια ημέρα την Κυριακή για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών και θα κλείσει τη Δευτέρα, όταν και θα ξεκινήσει η επόμενη προεκλογική περίοδος.

Αυτό είναι, με βάση τις πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να πάει η χώρα στις δεύτερες κάλπες το συντομότερο δυνατό, δηλαδή στις 25 Ιουνίου.

Επί της διαδικασίας, οι βουλευτές αναμένεται την Κυριακή, μετά την ορκωμοσία τους, να εκλέξουν και το νέο Προεδρείο της Βουλής, η οποία, όμως θα κλείσει την επόμενη ημέρα.

Η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από τις 29 Μαΐου με τα κόμματα να πηγαίνουν στον Άρειο Πάγο για να λάβουν την έγκρισή του για την κάθοδό τους στις εκλογές.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές που εξελέγησαν χθες αναμένεται να είναι παρόντες και στην επόμενη βουλή, καθώς οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ακολουθούν την κατάταξη που προέκυψε από την προηγούμενη κάλπη.

Αλλαγές θα υπάρξουν, πάντως, καθώς οι επόμενες εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει και μπόνους έως και 50 εδρών στο κόμμα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση και ποσοστό άνω του 40%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου