Οι αγορές των… παθών για τους καταναλωτές: «Φωτιά» το πασχαλινό τραπέζι

Οι τιμές δεν σταματούν με τίποτα την ανιούσα πορεία τους και αυτό το Πάσχα θα είναι ακριβότερο από ποτέ για τους δύσμοιρους καταναλωτές, οι οποίοι ανεβαίνουν το δικό τους «Γολγοθά». Των αγορών.

Την ώρα που η κυβερνητική κοροϊδία με τη δήθεν στήριξη και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τα καλάθια πέφτουν «βροχή», οι πολίτες προσπαθούν να δουν πώς θα καταφέρουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να έχουν ένα αξιοπρεπές πασχαλινό τραπέζι.

Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται φέτος να ξοδέψουν τουλάχιστον 12,6% παραπάνω χρήματα από το ήδη «ροκανισμένο» εισόδημά τους, καθώς το κόστος για ένα πασχαλινό γεύμα 6-8 ατόμων το οποίο πέρσι κόστισε 296,65 ευρώ, φέτος εκτινάχθηκε στα 334,05 ευρώ!

Με τα αμνοερίφια να κινούνται από 10 μέχρι 15 ευρώ, οι καταναλωτές που θα πάρουν ένα αρνί 10 κιλών, θα πληρώσουν στην καλύτερη περίπτωση 100 ευρώ, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τα συνοδευτικά, είτε κρεατικά είτε τυροκομικά και λαχανικά, τότε ο λογαριασμός… τινάζει τη μπάνκα! Και δεν έχουν υπολογιστεί μέσα σε όλα αυτά, τα γλυκά…

Είδος πολυτελείας ο γαύρος!
Πάντως, όσοι αυτές τις μέρες προτιμούν τα ψάρια για τη διατροφή τους, βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς ακόμα και ο «ταπεινός» γαύρος, έγινε είδος πολυτελείας!

Το Σάββατο του Λαζάρου στη Βαρβάκειο ψαραγορά, το κατά τα άλλα νοστιμότατο ψαράκι πωλούνταν από 7 μέχρι και 10 ευρώ, κάνοντας πολλούς καταναλωτές να… στρέφουν αλλού το βλέμμα τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα