Οι καθοριστικές ημερομηνίες μέχρι τις πρώτες κάλπες – «Κλειδώνει»η ημερομηνία

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές είναι κοντά επιβεβαίωσε στην πραγματικότητα τις πληροφορίες που λένε ότι η πρώτη κάλπη έχει κλειδώσει για τις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν, άλλωστε, ότι η εντολή που έχει δοθεί στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος – που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές – είναι να τελειώνουν με όλα τα διαδικαστικά θέματα μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Στις 28 του μηνός ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται εκεί να εξαγγείλει τις εκλογές, αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα επιλέξει να ανοίξει την προεκλογική περίοδο σε κομματική εκδήλωση που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Στην περίπτωση αυτή, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να διαλύσει την Βουλή με πρόταση της κυβέρνησης στις 10 Μαρτίου. Δύο μέρες αργότερα, δηλαδή στις 12 Μαρτίου, αναμένεται να ορκιστεί ο νέος υπουργός Εσωτερικών στην θέση του Μάκη Βορίδη.

Ιδιαίτερα σημαντική ημερομηνία θεωρείται από τα κυβερνητικά στελέχη η 20η Μαρτίου όπου το Α΄ τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει την ανακήρυξη των συνδυασμών. Εκείνη την ημέρα θα αποφασιστεί αν ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Έλληνες», ώστε έτσι να δρομολογηθεί ο αποκλεισμός του ναζιστικού μορφώματος από τις εκλογές.

Με βάση λοιπόν αυτό το χρονοδιάγραμμα, όλα δείχνουν ότι στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;