Η «πράσινη» Αναλένα θέλει η Γερμανία να στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία και το Charlie Hebdo γελοιοποιεί τον Ζελένσκι (pic)

Η Γερμανία θα εξετάσει τι άλλα οπλικά συστήματα μπορεί να στείλει στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της Ρωσίας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία το περιοδικό Charlie Hebdo κυκλοφορεί με ένα καθόλου κολακευτικό εξώφυλλο για τον Ζελένσκι. Τον δείχνει να έχει αρπάξει τα δώρα των τριών μάγων στο νεογέννητο Ιησού, να φεύγει τρέχοντας και να λέει : «Σταματήστε την γκρίνια, τα χρειαζόμαστε»…

«Μετά την παράδοση Patriot, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να προμηθεύσουμε επιπρόσθετα, καθώς ξέρουμε πως πως αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σώζουν ζωές», είπε η κυρία Μπέρμποκ.

Η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, ικανή να προστατεύσει μια πόλη.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους. Όμως το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Βαρσοβίας να αναπτυχθούν στην ουκρανική επικράτεια, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν γερμανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία και ότι θα χρειαζόταν πολύμηνη εντατική εκπαίδευση για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ουκρανοί στρατιωτικοί.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...