«60 νεκροί κάθε εβδομάδα…» – Σοκάρει γνωστός καθηγητής για τον κορωνοϊό

0″Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, και θα πρέπει να κάνουμε τις προσαρμογές που χρειάζεται την εποχή που χρειάζεται,” επεσήμανε σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού ως πρώτου μέτρου πρόληψης κατά του κορωνοϊού. Εκτιμά ότι ο εμβολιασμός πρέπει να προταθεί με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, που αριθμούν περίπου 2 εκατομμύρια άτομα. Ωστόσο, ανέφερε ότι μόνο περίπου το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, με τον αριθμό των εμβολιασμένων να ανέρχεται σε 130.000.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Γιορτές με πολύ κορωνοϊό και… κοκαΐνη

Επισημαίνοντας τη διαφορά στον αριθμό των εμβολιασμένων με το εμβόλιο της γρίπης, επισήμανε την ανάγκη για πρόληψη και άμεσο εμβολιασμό, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες. Κατέληξε υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρήσης μάσκας, ειδικά για τους ευπαθείς, και της χρήσης αντιικών φαρμάκων σε περίπτωση θετικού τεστ, προκειμένου να μειωθούν οι επιπλοκές.

Αντίθετα, όπως είπε πολλοί περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της γρίπης. «Το φθινόπωρο πέθαναν από τη γρίπη 5 άτομα ενώ από κορωνοϊό κάθε βδομάδα χάνουν τη ζωή τους 60 άτομα», υπογράμμισε ενδεικτικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ