16 οι υποψήφιοι πρόεδροι στη Ρωσία νικητής… ένας

“Αυτήν τη στιγμή, έχουν υποβληθεί οι φάκελοι 16 υποψηφίων”, δήλωσε σήμερα η Έλα Παμφίλοβα, πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα μέσα Μαρτίου του 2024.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες, περιλαμβάνεται φυσικά και εκείνη του Βλαντίμιρ Πούτιν, που διατηρείται στην εξουσία από το 2000 και για την επανεκλογή του οποίου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καθώς κανενός είδους αντιπολίτευση δεν ανεχεται στη χώρα.

Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου για να υποβάλουν το αρχικό αίτημα εγγραφής στην Εκλογική Επιτροπή, σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Εάν η Επιτροπή εγκρίνει, κάθε ανεξάρτητος υποψήφιος (που δεν υποστηρίζεται από ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Δούμα) θα πρέπει να συγκεντρώσει 300.000 υπογραφές υποστήριξης και να τις υποβάλει τουλάχιστον 45 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας, με την τελική απόφαση να εκδίδεται εντός δέκα ημερών από την Εκλογική Επιτροπή.

Επιπλέον, η Παμφίλοβα ανακοίνωσε πως περίπου 38 εκατομμύρια εκλογείς που ζουν σε 29 διοικητικές περιφέρειες της χώρας μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά στις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2024.

Οι κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές στην ανατολική και νότια Ουκρανία θα λάβουν επίσης μέρος στις εκλογές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στοχεύει σε μια νέα εξαετή θητεία στο Κρεμλίνο, ενώ ο εθνικιστής Λεονίντ Σλούτσκι, που κατέθεσε χθες την υποψηφιότητά του, υποσχέθηκε να μην αντιταχθεί στη νίκη του Πούτιν. Ο Πούτιν μπορεί θεωρητικά να παραμείνει στο Κρεμλίνο μέχρι το 2036, όταν θα είναι 84 ετών.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...