Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για αποκλεισμό μαρτύρων από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προγραμματίστηκε η κατάθεση των πρώην υπουργών Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη, Δημήτρη Ρέππα, και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Στη σημερινή συνεδρίαση, κατά την οποία οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων, η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη χρήση “γαλάζιων μεθοδεύσεων,” καθώς αποκλείονται μαρτυρίες που θα μπορούσαν να φωτίσουν τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι απορρίπτονται σημαντικοί μάρτυρες, όπως ο συνδικαλιστής των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας. Ανέφερε επίσης την ανάγκη κλήσης της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της Ζωής Ράπτη, καθώς και του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Ο Βασίλης Κόκκαλης επισήμανε ότι οι αποφάσεις αυτές προοιωνίζουν “βήματα συγκάλυψης.” Η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την κλήση του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλου. Η πλειοψηφία συμφώνησε μόνο για την κλήση των Θάνου Πλεύρη και Κώστα Αγοραστού.

Κατά την ενημέρωση, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την πλειοψηφία για τον αποκλεισμό σημαντικών μαρτύρων, όπως οι Καστρινάκης και Τερεζάκης, που χειρίστηκαν τα συστήματα ασφαλείας του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, Τριαντόπουλος, και η Κολιοπούλου, που ενέκρινε την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Νίκος Κούρεντας, κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι η περίοδος των μνημονίων επηρέασε αρνητικά την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ιδίως στον τομέα της συντήρησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ