Όταν ο Κασσελάκης στρίμωξε τον συνταγματολόγο Κοντιάδη

Ξεβόλεψε… ο Κασσελάκης με τον Κοντιάδη

Όταν ο Κασσελάκης αντιπαρατέθηκε με τον Κοντιάδη. Κι όμως. Μπορεί το επιδεικτικά και αυτάρεσκα διανοουμενίστικο περιβάλλον, που επικρατούσε στην παρουσίαση του βιβλίου, που έγραψε ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης με επικριτική διάθεση για τον Στέφανο Κασσελάκη να έμοιαζε ξένο για τον… Στέφανο Κασσελάκη, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ήξερε γιατί αποφάσισε να παραστεί.

Μπορεί να μην ήταν εύκολο να παρακολουθήσει όλους τους όρους και τις εξεζητημένες αναζητήσεις ή τα περίτεχνα λεκτικά σχήματα που χρησιμοποιούσαν ο συγγραφέας και ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, αλλά αντιπαρέθεσε στην ιδιότυπη αλαζονεία της διανόησης, μία ανθρώπινη προσέγγιση, μία γείωση με την κοινωνία και μία τριβή με την καθημερινότητα, που εξέπληξε το κοινό.

Η κορυφαία ίσως στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν κάλεσε τον κ. Κοντιάδη να του πει ένα (1) παράδειγμα εικόνας, που επέλεξε ο ίδιος να προβάλει και δεν ισχύει.

Και εκεί κατέρρευσε η δικολαβίστικη αποφυγή της πραγματικής αντιπαράθεσης, που έντεχνα δίνει τη θέση της σε ιλουστρασιόν παράθεση αξιωμάτων.

Ο συγγραφέας άρχισε τα γενικά τύπου «μπορώ να πω πολλά παραδείγματα», αλλά όταν είπε τελικά ένα και ο κ. Κασσελάκης απάντησε, επιστράτευσε την υπεκφυγή «ας μην μπούμε σε αυτή τη συζήτηση».

Δείτε ακόμα: Απίστευτα πράγματα: Πρόλαβαν και έγραψαν βιβλίο για τον Στέφανο Κασσελάκη (pic)

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ