«Όσα είπε ο Άδωνις για την εταιρεία του Κασσελάκη στις ΗΠΑ ήταν για γέλια»

«Δεν εμπίπτει στο νόμο του 2016 ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει κανένα θέμα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας του προέδρου του κόμματος στις ΗΠΑ.

«Όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ ήταν για γέλια», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κόκκαλης, προσθέτοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης «μας έχει συνηθίσει σε περίεργες δηλώσεις, όπως αυτές για τα Τέμπη».

«Ο νόμος του 2016 είχε σκοπό να καταπολεμήσει τη διαφθορά και αφορούσε Έλληνες πολιτικούς που έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore εταιρειών. Δεν εμπίπτει σε αυτό το νόμο ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει κανένα θέμα», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν στις ΗΠΑ και ήρθε στην Ελλάδα. Ο νόμος αναφέρει τη λέξη αλλοδαπή. Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου λέει ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι τα πρόσωπα αυτά δεν συμμετέχουν όχι μόνο σε μη συνεργαζόμενα κράτη, αλλά και σε κράτη των οποίων το φορολογικό σύστημα είναι ελαφρύτερο έναντι του ελληνικού. Το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ δεν είναι ελαφρύτερο από αυτό της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

«Πλανημένες και ψευδείς οι εντυπώσεις που δημιουργεί ο κ. Γεωργιάδης, τώρα θέλει να μας πει ο κ. Γεωργιάδης ότι ο κ. Κασσελάκης που είχε εταιρεία στην Αμερική και φορολογείται εκεί έχει θέμα» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κόκκαλης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ