Όργιο φημών για ρόλο-έκπληξη του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή με το κόμμα Σπαρτιάτες

Έκπληξη για πολλούς το ποσοστό που δίνουν τα exit polls για το κόμμα «Σπαρτιάτες», το οποίο στήριξε το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2020 είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Είμαι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών, δύο κοριτσιών και ενός αγοριού. Είχα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και αναγκάστηκα από την ηλικία των 12 ετών να δουλεύω και παράλληλα πήγαινα νυχτερινό γυμνάσιο στο Αιγάλεω. Στη συνέχεια φοίτησα και πάλι σε νυχτερινή σχολή ως μηχανικός αεροσκαφών λόγω αγάπης για τα ιπτάμενα μέσα.

Υπηρέτησα για 22 μήνες στην αεροπορία Στρατού ως μηχανικός ιπτάμενος και εδάφους. Μετά την απόλυση μου από τον στρατό και μέχρι σήμερα ασχολούμαι ως επιχειρηματίας στον χώρο των τροφίμων και τα τελευταία χρόνια παράλληλα και με την δημοσιογραφία ως παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, αρθρογράφος, και κοινωνικός ρεπόρτερ. Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης από τα μαθητικά μου χρόνια και πάντα στον χώρο του υγειούς Εθνικισμού λόγω άδολης και υπέρμετρης αγάπης προς την πατρίδα».

Όσον αφορά στην πολιτική του δράση: «Ασχολούμαι με τα κοινά από τα μαθητικά μου χρόνια και η πρώτη επαφή με πολιτικό κόμμα ήταν με την Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια ακολούθησα τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη λόγω ότι ήταν νέος και άφθαρτος ως πολιτικός με πολύ καλή δυναμική, αλλά στην συνέχεια έκανε μεγάλα και σοβαρά λάθη που στοίχισαν ακριβά στον τόπο αλλά και στον ίδιο προσωπικά, με αποτέλεσμα αυτός ο πολιτικός σχηματισμός να έχει άδοξο τέλος.

Το 2001 εντάχθηκα στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και έμεινα εκεί μέχρι το τέλος του 2014. Ήμουν στην δημιουργία του κόμματος ΡΙΖΕΣ με τον Δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο αλλά μέσα σε λίγους μήνες και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό και διαλύθηκε.

Από το 2014 μέχρι της τριπλές εκλογές του 2019 πρωτοστάτησα θα έλεγα στην ένωση των πατριωτικών κομμάτων σχεδόν με όλα τα γνωστά ονόματα του χώρου αλλά ουσιαστική ένωση δεν υπήρξε ποτέ με αποτέλεσμα να κατέβουν ορισμένοι αυτόνομοι και να πάρουν πολύ χαμηλά ποσοστά».

Από εκεί και πέρα, το 2019 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων, με 752 ψήφους, ενώ το 2014 ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Ηλιούπολη.

Το ζήτημα βεβαίως είναι ο ρόλος που θα παίξει ο Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς σύμφωνα με διαρροές και όπως αποκαλύπτει το olympia.gr υπάρχει ενδεχόμενο να αναλάβει τον ρόλο εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, καθώς δεν χρειάζεται να έχει εκλεγεί και έτσι θα πρωτοτυπήσουμε ακόμη μια φορά, με εκπρόσωπο Τύπου κόμματος της βουλής να τοποθετείται μέσα από τη φυλακή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...