Όλο το παρασκήνιο για την επιστολική ψήφο

Την ερχόμενη Δευτέρα (15/01), θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. Το δικαίωμα επιστολικής ψήφου θα έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους μέσω επιστολικής ψήφου, θα πρέπει να το δηλώσουν 40 ημέρες πριν τις εκλογές.

Η υπουργός εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία, τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η επιστολική ψήφος θα είναι απολύτως διασφαλισμένη. Οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο θα υποβάλλονται μέσω μιας πλατφόρμας με τους κωδικούς Taxis του ψηφοφόρου, ο οποίος θα λαμβάνει επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του και θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία του φακέλου του. Ο φάκελος πρέπει να φτάσει στην Ελλάδα μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, δηλαδή το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Επιστολική ψήφος: Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι – Αναλυτικά η διαδικασία

Σε άλλες εξελίξεις, η υπουργός ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνουν 16.500 νέες προσλήψεις σε διάφορους τομείς και υπουργεία. Αυτή η απόφαση προέρχεται με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Υγείας, όπου θα υπάρξουν 6.500 μόνιμοι διορισμοί. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στον τομέα της κλιματικής κρίσης και της προστασίας των δασών, με προσλήψεις σε συναφείς ειδικότητες, καθώς και στην υλοποίηση έργων που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία απαιτούν ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ