Όλο το άγνωστο παρασκήνιο για το νέο πραξικόπημα του Αλέξη Τσίπρα – Το deal του 2021, οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Μπεκιάρη, το καλοκαίρι στις ΗΠΑ και ο ρόλος των επιχειρηματιών

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Από το καλοκαίρι του 2023, όταν προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας συνετρίβη στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε πεδίο ανταγωνισμού συμφερόντων και εξωθεσμικών παραγόντων τους πολιτικού – οικονομικού – μιντιακού συμπλέγματος εξουσίας, σε αρένα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και σε ζώνη πειραματικών δοκιμών για τα όρια ανοχής του εκλογικού σώματος σε άλλη μία εκφυλισμένη δυτική δημοκρατία, στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού συνετρίβη και ταπεινώθηκε το καλοκαίρι του 2023, άφησε τα πρώτα 24ωρα του μετεκλογικού σοκ να εννοηθεί ότι δεν θα παραιτείτο και ότι θα διεκδικούσε εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως ενημέρωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επί χρόνια στενό του συνεργάτη να προετοιμάσει τον εσωκομματικό μηχανισμό. Όμως, ακολούθησε το άγριο μπούλινγκ από τους υπονομευτές και μία επίσκεψη στο Σούνιο, όπου ο συνομιλητής απείλησε τον Αλέξη ότι θα τον “χτυπούσαν” με κάτι… μεγάλο αν δεν καθόταν ήσυχος. ΤΕΛΟΣ! Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία, η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε χαρούμενη ως διεκδικήτρια και βέβαιη νικήτρια – το απόλυτο φαβορί – σε μία στημένη κούρσα στη μάχη για τη διαδοχή, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε από του πουθενά και έκοψε απότομα το χαμόγελο της Αχτσιόγλου. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: ο Στέφανος κέρδισε.

Διαβάστε τώρα: Κανένας σοβαρός άνθρωπος, δεν πίστεψε και δεν πιστεύει, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκατέλειπε έτσι απλά την πολιτική σκηνή ή ότι θα την εγκαταλείψει. Οι περισσότεροι δε αγνοούν πόσο αδίστακτος είναι ο πρώην πρωθυπουργό.. Εξάλλου έχει παρελθόν. Με ευκολία είχε προβεί στη φρικιαστική πράξη της “πολιτικής πατροκτονίας”,εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος του είχε χαρίσει νωρίτερα το δαχτυλίδι. Με την ίδια ευκολία, χωρίς ηθικούς φραγμούς και συστολή προχωρά στην απόπειρα “πολιτικής παιδοκτονίας” με απόπειρες διαδοχικών πραξικοπημάτων σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Γιατί;

Μα γιατί στο μυαλό του άτολμου στο εσωκομματικό πεδίο, Αλέξη Τσίπρα, ο δρόμος της επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή – αφού πρώτα ταπεινώθηκε και υπέκυψε στους εκβιασμούς και παραιτήθηκε – περνά αναγκαστικά μέσα από την “ενδιάμεση περίοδο του Στέφανου Κασσελάκη”, που τελικά δεν είναι ενδιάμεση, αλλά μόνιμη. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρέθηκε τυχαία στις ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι, επιλέγοντας την άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού για τις διακοπές του και βέβαια δεν είχε βρεθεί τυχαία στην οικία του Στέφανου Κασσελάκη στο Μαϊάμι. Εκεί, στις ΗΠΑ, έδωσε τα χέρια με κορυφαίο επιχειρηματία, ο οποίος έχει στενή σχέση με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι εκείνος ο οποίος αποτέλεσε τον αληθινό στόχο του συστήματος Μητσοτάκη στην υπόθεση του Πόθεν Έσχες που βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παραιτείται
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παραιτείται

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία μακρά και πολύπλοκη διαδικασία. Ακόμη και γραμμές εντός της Πρεσβείας των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στο πεδίο των εσωκομματικών ανταγωνισμών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πηγή του κακού είναι η δειλία του Αλέξη Τσίπρα να επιβληθεί ως ηγέτης ενός μαζικού χώρου, ενός μαζικού κόμματος. Η αδυναμία του να αντιστοιχήσει τον εκλογικό με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Η ατολμία του να “σπάσει” τους δεσμούς με την παρέα της νιότης του. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας καλός πρωθυπουργός, αλλά η χειρότερη περίπτωση για την ηγεσία του κόμματός του.

Η Έφη Αχτσιόγλου στην αγκαλιά της διαπλοκής
Η Έφη Αχτσιόγλου στην αγκαλιά της διαπλοκής

Ας κάνουμε ένα flashback. Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο εκδότης και διευθυντής του PERIODISTA.GR, Δημήτρης Μπεκιάρης αποκάλυπτε – ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΑΠΟ ΤΟ 2021 – τον σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση μεγάλης ήττας στις εθνικές εκλογές. Όπως αποκάλυπτε τότε ο Δημήτρης Μπεκιάρης ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκρίνει ως διάδοχη – ενδιάμεση – κατάσταση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την περίπτωση της Έφης Αχτσιόγλου. Όταν τα σενάρια της συντριβής επιβεβαιώθηκαν από το αποτέλεσμα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2023 – ΕΔΩ στο PERIODISTA.GR γράφαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί με 20 μονάδες διαφορά και επιβεβαιωθήκαμε – ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη αντιληφθεί τον ρόλο των υπονομευτών. Η συμφωνία χάλασε και τελικά υπέστη το άγριο μπούλινγκ και τον παρασκηνιακό εκβιασμό, διότι η Έφη Αχτσιόγλου περίμενε, να αναλάβει την ηγεσία. Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε και έμεινε αμίλητος σε όλη τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, παρά τις εκκλήσεις των μετέπειτα αποστατών να παρέμβει, παρά τις χυδαίες επιθέσεις από φίλου του επιχειρηματία, ο οποίος έγινε ο θερμότερος υποστηρικτής της Έφης Αχτσιόγλου.

Άλλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είχαν βρεθεί – και κάποιοι παραμένουν – στον κύκλο των επαφών του Αλέξη Τσίπρα, υποστήριζαν, σε ιδιωτικές συζητήσεις, ότι επειδή ο Αλέξης δεν μπορεί, “θα αφήσουμε τον Κασσελάκη να καθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα βαρίδια και στη συνέχεια θα επιστρέψει ο Τσίπρας”. Όμως, τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης αυτονομήθηκε. Στο πρόσφατο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας μπροστά την Όλγα Γεροβασίλη, πραγματοποίησε την πρώτη απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή του Στέφανου Κασσελάκη. Το πραξικόπημα απέτυχε, ο Αλέξης Τσίπρας συνετρίβη ξανά και έδωσε – ενώ στο μεταξύ προετοίμαζε το ινστιτούτο του – ραντεβού για μετά τις ευρωεκλογές. Ραντεβού για την ανατροπή του Στγέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει τον δρόμο στον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει τον δρόμο στον Στέφανο Κασσελάκη

Το σύστημα της διαπλοκής, την επομένη ακριβώς των ευρωεκλογών, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του, το οποίο περιλαμβάνει τρία παράλληλα διαδικαστικά πλαίσια με τελικό στόχο τη δημιουργία ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς του οποίου θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας: 1) Αποκαθήλωση του Στέφανου Κασσελάκη 2) αντικατάσταση του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 3) εκλογή του Χάρη Δούκα ως μεταβατικού προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Η δεύτερη απόπειρα του πραξικοπήματος από το σύστημα του Αλέξη Τσίπρα, που εκφράζεται μέσω της επιστολής των 87, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο που έχει περιγραφεί πιο πάνω, δηλαδή στην υλοποίηση του σχεδιασμού των δομημένων συμφερόντων με τα οποία έχει συνθηκολογήσει εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός πολιτικού φορέα – μαριονέττας, που θα αποτελέσει το ελεγχόμενο αντίβαρο στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μείνετε συντονισμένοι για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν με ονόματα και διευθύνσεις.

ΥΓ: Να σημειώσουμε ότι εδώ στο PERIODISTA.GR ο κόσμος διάβασε για πρώτη φορά από το 2021 ότι η Έφη Αχτσιόγλου προωθείτο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ στο PERIODISTA.GR (ενώ σε διατεταγμένη υπηρεσία μας χλεύαζαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος μας, λέγοντας “που τον βρήκατε αυτόν;) ο κόσμος διάβασε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα κατέβαινε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ διάβασε για πρώτη φορά το όνομά του. Εδώ στο PERIODISTA.GR ο κόσμος διάβασε, πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε με 20 μονάδες διαφορά. Εδώ ο κόσμος διάβασε, πριν την εμφάνιση Κασσελάκη, ότι η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα γινόταν ποτέ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, για την ιστορία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...