Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τις χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ

Περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις πραγματοποίησε το Ισραήλ τις τελευταίες 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την αντιμετώπιση ενόπλων της Χαμάς, αλλά και τη συλλογή πληροφοριών για ομήρους, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα συνεχίζονται, με αξιωματούχους της Χαμάς να δηλώνουν ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Την Κυριακή, σύμφωνα με το BBC:

  • Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του πήγαν δυτικά του φράχτη της Λωρίδας της Γάζας για να καθαρίσουν την περιοχή από ενόπλους και να προσπαθήσουν να βρουν ομήρους.
  • Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Χαμάς. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.
  • Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε ότι η επίθεσή της κατά Ισραηλινών στρατιωτών συνέβη ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα – την πόλη όπου οδηγήθηκαν οι Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν τη βόρεια Γάζα- και ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες πέρασαν τον φράχτη «για αρκετά μέτρα».
  • Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς λέει ότι «ενεπλάκη με τη δύναμη διείσδυσης» και ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε δύο μπουλντόζες και ένα τανκ. Υποστηρίζει επίσης ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν ανατολικά του φράχτη με τα πόδια.

Τη Δευτέρα:

  • Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε περισσότερες επιδρομές στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Ο ίδιος ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν επιδρομές από τανκ και δυνάμεις πεζικού. Οι επιδρομές είχαν στόχο ομάδες τρομοκρατών που προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο του πολέμου. Πρόκειται για επιδρομές που πηγαίνουν βαθιά, στη γραμμή επαφής. Αυτές οι επιδρομές γίνονται επίσης για να αναζητήσουμε οτιδήποτε μπορούμε να βρούμε από άποψη πληροφοριών για τους αγνοούμενους και τους ομήρους».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά στρατεύματα πέρασαν στη Γάζα. Την πρώτη εβδομάδα της σύγκρουσης, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι στρατιώτες και τανκς είχαν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιδρομές με στόχο τη Χαμάς, αλλά και τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ