Χατζηδάκης: 2,3 εκατ. οι ωφελούμενοι από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Χατζηδάκης: 2,3 εκατ. οι ωφελούμενοι από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στα 2,3 εκατομμύρια υπολογίζεται ο αριθμός των πολιτών που θα επωφεληθούν από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα δοθεί τον Δεκέμβριο σε ασθενείς οικονομικά ομάδες, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, εξειδικεύοντας το μέτρο που ανακοίνωσε το πρωί ο πρωθυπουργός.

Χατζηδάκης: 2,3 εκατ. οι ωφελούμενοι από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

«Η οικονομία έχει υπεραποδώσει και αυτό έχει θετική αντανάκλαση και στον προϋπολογισμό ο οποίος όπως φαίνεται από τα στοιχεία έχει υπερβεί παρά τις δυσκολίες και έτσι πια μπορούμε να πούμε με αρκετά μεγάλη σιγουριά ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και θα μας περισσέψουν χρήμα που θα είναι πάνω από τον στόχο που έχει τεθεί. Επομένως η κυβέρνηση το πλεόνασμα αυτό το επιστρέφει στην κοινωνία.

Το πλεόνασμα αυτό φέτος θα είναι φέτος 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε ασθενέστερους οικονμικά συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ