«Χαστούκι» στον Άδωνι για την «εξαπάτηση» των κτηνοτρόφων

Κόλαφος κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για την εξαπάτηση των κτηνοτρόφων με το «Καλάθι του Πάσχα» και τη συμπερίληψη σε αυτό των αμνοεριφίων, ήταν ο Δημήτρης Μόσχος, αντιπρόεδρος του συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Μιλώντας στο Kontra έκανε λόγο για τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος από τα ψέματα και την κοροϊδία του Υπουργείου Ανάπτυξης, μίλησε συγκεκριμένα για «σφαγή» και στράφηκε τόσο κατά του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά.

Όπως προανήγγειλε ο κ.Μόσχος, ο κλάδος των κτηνοτρόφων το ψάχνει νομικά και μετά τις γιορτές θα προχωρήσει πιθανότατα σε αγωγές κατά των δύο Υπουργών και σε καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με αιτιολογία το στήσιμο καρτέλ για εναρμονισμένες τιμές.

Είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας:

«Έχει γίνει κυριολεκτικά η σφαγή των κτηνοτρόφων, δυστυχώς, ήταν το τελειωτικό χτύπημα ειδικά στην αιγοπροβατοτροφία. Με αυτά που ζήσαμε με τον κ. Γεωργιάδη, είμαστε πραγματικά σε απελπιστική κατάσταση … Σε σχέση με τις τιμές που είχαμε συμφωνήσει, έχουμε κατέβει 1-1,5 ευρώ αναγκαστικά, να μπορέσουν να “φύγουν” τα αμνοερίφια, να φτάσουν σε κάποιες αγορές που έβαλε ο κ. Άδωνις. Ήρθε και μας έβαλε σχεδόν μια τιμή, στήνοντας ένα καρτέλ, εμείς γι’ αυτό τον έχουμε καταγγείλει, ότι έχει στήσει ένα καρτέλ με τους “ημέτερους”, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ … Αυτό έχει γίνει όλο το τελευταίο διάστημα εις βάρος του κτηνοτρόφου, αλλά και των φτωχών καταναλωτών … λέει και ευαγγελίζεται κάθε φορά ο κ. Γεωργιάδης, χωρίς να λέει … την πολιτική ευθύνη ποιος την έχει για την εξαθλίωση στην κοινωνία. Τέσσερα χρόνια κυβερνούν, αυτοί δεν την έχουν την ευθύνη για την φτωχοποίηση της κοινωνίας; … Μας έχει πει πάρα πολλά ψέματα … αυτό που έκανε, να μας λέει τρεις ημέρες νωρίτερα ότι δεν μπαίνει στο καλάθι το αρνί γιατί δεν θέλει να αναστατώσει την αγορά, να καταστρέψει κρεοπώλες και κτηνοτρόφους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ