Χαμός στο ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις – Επιθέσεις βουλευτών στο Νίκο Ανδρουλάκη

Τεταμένο ήταν το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και τα αρνητικά μηνύματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αρχικά, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε «όχι» στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, προσθέτωντας πως και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων το 2006. Ο βουλευτής Αρκαδίας διάβασε και ένα απόσπασμα από ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού.

Επιπλέον παρενέβη ο βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος συνέχισε την ανάγνωση του κειμένου της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έδειχνε πως ο «πρώην πρωθυπουργός είχε την ίδια θέση διαχρονικά». Δηλαδή, αυτήν της αναθεώρησης του «Άρθρου 16» του Συντάγματος. «Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει», είπε ο Κωνσταντινόπουλος ανεβάζοντας τους τόνους.

«Τι προτείνεις δηλαδή;», φέρεται να τον ρώτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντάς του ότι έκανε «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις Παπανδρέου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να έχει σεβασμό από τους βουλευτές του Κινήματος», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, εκτός από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενστάσεις κατέθεσε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία όμως δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά υποστήριξε ότι είναι λάθος να μην στηριχθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης καθώς είναι και πρόταση του κόμματος. Η βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Δεν είμαστε υπάλληλοι. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται την τελευταία στιγμή» είπε.

Αν και το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έλαβε την απόφαση για καταψήφιση του νομοσχεδίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στους διαφωνούντες πως «δε θα επιτρέψει να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία».

Όσο για το τι θα κάνουν οι «διαφωνούντες» βουλευτές δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αλλά όλα δείχνουν ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος θα καταψηφίσει στηρίζοντας την γραμμή του κόμματος ενώ η κ. Γιαννακοπούλου θα αποφασίσει τελευταία στιγμή πριν την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματός μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16».

Ένας άλλος λόγος του «αναβρασμού» στην Χαριλάου Τρικούπη είναι και η τελευταία εικόνα των δημοσκοπήσεων (υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μεν στην 2η θέση αλλά έρχεται ισοπαλία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση συγκεντρώνουν και τα δύο κόμματα από 12%, ενώ στην υπόθεση – σενάριο της εταρείας έχουν από 14%).

Οι έρευνες προκαλούν μεγάλη «γκρίνια» αλλά στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν σίγουροι για την δεύτερη θέση στις εκλογές, ενώ σύμφωνα με έρευνες που έχουν στα χέρια το μόνο που αποτελεί άγνωστο είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει.

Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα «έχασε» μονάδες τόσο από τις αποχές για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όσο και από την αρνητική στάση στο θέμα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ