Χαμός στη ΝΔ και δημόσιος διασυρμός Μουρούτη από τον Σαμαρά: «Δεν έχει σχέση με εμάς, ούτε και τη στήριξή μας»

Αποστάσεις από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, κρατούν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη έκλεισε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρόταση του οποίου απάντησε θετικά.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως ενίσχυση του «δεξιού» στοιχείου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – ένα θέμα που έχει τεθεί αρκετά έντονα, λόγω της συμμετοχής σε αυτό πολλών πασοκογενών στελεχών- αλλά ως και μία σαφής και συγκεκριμένη κίνηση «καλής θέλησης» προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Ωστόσο, η ανακοίνωση «αδειάσματος» από τους κύκλους του πρώην πρωθυπουργού ενδεχομένως να συνιστά δημόσια αποδοκιμασία στις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Άλλωστε, ο κ. Σαμαράς έχει αρκετές φορές διατυπώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή του ως προς την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, θέτοντας «κόκκινες γραμμές» και προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό ότι με την πολιτική που ακολουθεί μπορεί να αποκοπεί από την κοινωνία.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...